Sagaidāms īsts klimata murgs: Šonakt un rīt gaidāma ļoti nepatīkama laika prognoze, it īpaši šajā reģionā

Pašreizējā laikapstākļu prognoze Latvijai šodien naktī un rītdienai ir īpaši skarba!  Svarīgi ņemt vērā sinoptiķu sniegto paziņojumu, īpaši šajā Latvijas reģionā dzīvojošajiem. LVĻMC ir izsludinājis dzelteno brīdinājumu Latvijas dienvidaustrumu rajoniem ilgstošas ​​snigšanas dēļ. Paziņojumā teikts, ka ceturtdien no pulksten 13:00 līdz 20:00 sniegs snigs ilgstoši. Tomēr situācija neuzlabosies arī naktī. Līdz ar to naktī atsevišķos rajonos var veidoties sniega sega 2–4 ​​centimetru biezumā.

Svarīgi ir atzīt, ka sniegputenis uz ceļiem var radīt ārkārtīgi slidenus apstākļus, kas būtiski pasliktina redzamību un rada briesmas autovadītājiem. Atbilstoši oficiālajam paziņojumam meteorologi naktī uz ceturtdienu lielākajā daļā Latgales un Vidzemes reģionu prognozējuši gaisa temperatūras pazemināšanos no 0 līdz -3 grādiem.

Pārējos Latvijas rajonos temperatūra pazemināsies līdz 0..+3 grādiem. Atsevišķos rajonos, kas atrodas Latvijas rietumu un dienvidu rajonos, būs nelieli nokrišņi lietus un sniega veidā. Tuvākajās diennaktīs valdošais austrumu puses vējš saglabāsies mērens, brāzmās brīžiem brāzmās sasniedzot ātrumu no 8 līdz 13 metriem sekundē.

Ceturtdien prognoze paredz mākoņu pārklājumu visā valstī. Sākot no dienvidu reģioniem, dažos apgabalos ir iespējams neliels lietus un snigšana, un dažās vietās dienvidos ir mērens sniegs. Atbilstoši prognozei temperatūra atmosfērā gaidāma robežās no -1 līdz +4 grādiem. Rīgā gaidāms apmācies laiks, ar nelielu nokrišņu iespējamību. Ceturtdienas naktī iespējama papildu snigšana.

Lasi vēl : Jau drīzumā pamatīgi celsies algas un neapliekamais minimums! LBAS Paziņo negaidītus jaunumus

Temperatūra atmosfērā gan dienā, gan naktī būs robežās no 0 līdz +3 grādiem pēc Celsija skalas, ko pavadīs lēns austrumu vējš. Sinoptiķi izteikuši brīdinājumu par apledojuma veidošanos uz atsevišķām ceļu daļām tuvākajā diennaktī. Savukārt ceturtdienas un piektdienas naktīs visā valstī gaidāmi nodevīgi un sniegoti ceļa apstākļi.

Vairāki iedzīvotāji jau ir saskārušies ar ziemas aukstajām temperatūrām. Tomēr šonedēļ vairākos apgabalos ir gaidāmas ievērojamas laika apstākļu izmaiņas, kas nozīmē rudens beigas, kā mēs to zinām. Prognoze liecina par stipra aukstuma, iespējams, pat sniega iestāšanos.

Latvijas iedzīvotājiem ir jāsagatavojas pēkšņām apkārtējās vides temperatūras svārstībām, liecina Meteoroloģijas centra paziņojums. Pārstāvji īpaši brīdinājuši autovadītājus ievērot piesardzības pasākumus.

Nedēļas sākumā visā reģionā bija lietus un temperatūras paaugstināšanās. Gaidāmajā nedēļā gaisa temperatūra būs virs nulles, naktīs sasniegs +6 grādus pēc Celsija skalas, bet dienās pakāpsies līdz +11 grādiem pēc Celsija. Līdz ar to Latvijā gaidāms aktīvs viļņu ciklons, kā brīdinājuši sinoptiķi.

Gaidāms, ka gaidāmais ciklons nesīs daudz nokrišņu ar kopējo prognozēto nokrišņu daudzumu 9-11 mm. Šis nokrišņu daudzums ir aptuveni 15% no mēneša vidējā nokrišņu daudzuma. Savukārt novembra beigās gaidāms ievērojams sniegs.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *