Sinoptiķi paziņo ļoti nepatīkamas prognozes! Brīvdienās gaidāms pamatīgs sniegs un pērkona negaiss!

Jau pirms pāris dienām tika ziņots par to, ka tuvākajā laikā arī Latvijā var parādīties pirmais kārtīgais sniegs. Šobrīd esam nonākuši līdz tam brīdim, kad sinoptiķi jau nedaudz sāk nervozēt un izteikt prognozes, ka šīs pirmās sniega segas varētu sagaidīt jau šīs nedēļas brīvdienās. Tomēr jāņem vērā, ka viss laiks nebūt nebūs tik patīkams. Tas tāpēc, ka visam pa virsu vēl gaidāms spēcīgs pērkona negaiss un tas būs kombinācijā ar sniegu, tad nepatīkami tas būs ļoti daudziem! 

Jau šīs nedēļas laikā bija mainīgi, nepatīkami laikapstākļi ar pastiprinātiem nokrišņiem. Tomēr nedēļas nogalē atmosfēras temperatūra pakāpeniski paaugstināsies. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka dažās dienās būs stipras vēja brāzmas, kur klāt var pievienoties arī sniegs. Šo sestdien no dienvidiem Latvijas virzienā virzīsies plašs ciklons. Lai gan dažos ziemeļu apgabala rajonos naktī vēl var būt skaidras debesis, siltāks gaiss no rīta novedīs pie pilnīgas mākoņu segas un nokrišņu sākšanās no dienvidrietumiem.

Valsts lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi, sniegs pāries slapjā sniegā, lietusgāzes un atsevišķos rajonos pat pērkona negaiss. Līdz ar to atsevišķi ceļu posmi var kļūt slideni un prasīs īpašu piesardzību. Tiek prognozēts, ka vēja intensitāte pastiprināsies ne tikai piekrastē, bet arī valsts centrālajos un rietumu rajonos. Sagaidāms mērens līdz stiprs austrumu līdz ziemeļaustrumu vējš, brāzmās ar ātrumu 15-19 m/s un Kurzemes piekrastē maksimums 20-21 m/s.

Lasi vēl : “Tik tiešām piekauta Kiviča?” Internetu pamatīgi satricina Lienes Kivičas soc tīklos nopludinātās bildes

Gaidāms, ka šonakt temperatūra būs vēsa, lielākajā daļā rajonu temperatūra pazemināsies līdz +0 līdz +5 grādiem. Ziemeļaustrumu rajonos temperatūra būs vēl vēsāka, gaidāma 0 līdz -3 grādu robežās. Dienas gaitā gaiss nedaudz iesils, gaisa temperatūrai pakāpjoties līdz +2 līdz +6 grādiem.

Rudenīgi laikapstākļi saglabāsies līdz svētdienai un nākamajai nedēļai, gaidāmi nokrišņi un neliels vējš. Sagaidāms, ka arī naktī uz svētdienu lielāko daļu rajonu pārklās migla. Gaisa temperatūra naktī pieturēsies virs +2…+8 grādiem pēc Celsija skalas, atsevišķos reģionos pat nedaudz paaugstinoties. Dienā termometra stabiņš svārstās no +5…+11 grādiem pēc Celsija skalas.

Pamatojoties uz pašreizējām prognozēm, šķiet, ka trešdiena būs vienīgā diena nedēļas otrajā pusē, kas saglabāsies sausa. Pēc tam ir sagaidāms, ka atsāksies slikti laikapstākļi, ko raksturo mākoņainas debesis, vējains laiks un nokrišņi.

Lielākajā daļā vietu gaisa temperatūra saglabāsies nemainīga no 0 līdz +5 grādiem. Savukārt naktī atsevišķos rajonos termometra stabiņš noslīdēs zem 0 grādu atzīmes.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *