Sinoptiķi steidzīgi nāk klajā ar paziņojumu: Jau šajās brīvdienās varētu uzsnigt pirmais sniegs

Pēc LVĢMC datiem, Latvijā spēcīga ziemeļrietumu vēja ietekmē būs ievērojama temperatūras pazemināšanās, kas svētdien izraisīs pirmā sniega un ledus graudu ienākšanu. Tomēr maz ticams, ka izveidosies noturīga sniega kārta.

Līdz piektdienas vakaram sāks pastiprināties mērena stipruma dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas brāzmās būs no 17-22 m/s un piekrastē pat līdz 25-28 m/s. Sestdien vēja virziens virzīsies uz rietumiem, ziemeļrietumiem un saglabāsies stiprs un brāzmains visā reģionā, saglabājot līdzīgu intensitāti arī naktī.

Savukārt svētdien brāzmas vietām var būt vēl spēcīgākas, piekrastes rajonos pārsniegs 30 m/s. Līdz svētdienas vakaram valsts lielākajā daļā vēja stiprums samazināsies, tikai piekrastes reģionos brāzmains vējš pūtīs līdz pirmdienas pusdienlaikam.

Līča piekrastē gaidāms ne tikai stiprs vējš, bet arī vēja brāzmas. Rīgas jūras līča dienvidu daļā tiek prognozēts, ka ūdens līmenis paaugstināsies par 1 līdz 1,2 metriem. Nokrišņu dēļ daži zemie reģioni var arī tikt appludināti.

Lasi vēl : Decembris un Janvāris mums visiem liks patiešām nobālēt: Sinoptiķi izteikuši negaidītu prognozi drīzajai ziemai

Iestājoties naktī uz sestdienu, temperatūra sasniegs savu minimumu, robežās no +7…+14°. Tomēr tiek prognozēts, ka nakts gaitā tas pakāpeniski palielināsies, un sagaidāms, ka maksimumu sasniegs agrā rīta stundā. Visas dienas garumā, Latvijā ieplūstot aukstākam gaisam, būs temperatūras pazemināšanās.

Gluži pretēji, gan naktī uz svētdienu, gan uz pirmdienu termometra stabiņš noslīdēs līdz +1…+6° robežai, iespējams, ka zāles virskārtā veidosies sarma, īpaši atsevišķos rajonos, kur temperatūra var noslīdēt līdz 0. …-2°, lai gan jūras piekrastē var būt nedaudz siltāka temperatūra. Arī dienā temperatūra nepārsniegs +6…+10°, austrumu rajonos svētdien varētu būt līdz +4…+6°.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *