VSSA Pavisam steidzami vēršas pie iedzīvotājiem ar atgādinājumu, pretējā gadījumā naudu nemaz nesaņemsiet

Latvijas pilsoņiem jāatgādina informācijas aizpildīšanas nozīme VSAA. Nolaidības dēļ var netikt saņemti paredzamie līdzekļi. Ir svarīgi sniegt visu nepieciešamo informāciju. Situācijās, kad valsts vai starptautiskajai civildienesta struktūrai ir jāpilda savi pienākumi pēc iespējas pilnīgāk, var būt nepieciešams izveidot aģentūru, lai nodrošinātu nepieciešamos resursus, kas citādi nebūtu pietiekami.

Latvijā Labklājības ministrijas pārziņā darbojas Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA), kuras uzdevums ir nodrošināt pacientu sociālos pabalstus un veselības aprūpi. Pasaules mērogā Starptautiskā civilās aviācijas organizācija (ICAO) ir plaši cienīta organizācija. ICAO, kas ir Apvienoto Nāciju Organizācijas aģentūra, ir atbildīga par dažādu aviācijas drošības jautājumu risināšanu visā pasaulē.

VSAA nākusi klajā ar īpašu paziņojumu, kas adresēts konkrētai Latvijas pilsoņu grupai. Ir svarīgi paturēt prātā, ka prasīto kritēriju neievērošana var izraisīt nespēju iegūt paredzētos līdzekļus. Ir ārkārtīgi svarīgi ievērot nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu atbilstību. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) atgādina, ka VSAA pensiju un pabalstu saņemšanai ir obligāta personīgā konta izveide vai nu kredītiestādē, vai Pasta norēķinu sistēmā.

Kā informēja VSAA preses sekretāre Iveta Daine, pakalpojumu ieskaitīšanas kārtība privātpersonas kontā ir noteikta dažādos juridiskos dokumentos. Šie dokumenti ietver, bet ne tikai, “Valsts pensiju likumu”, “Bezdarba apdrošināšanas likumu”, “Likumu par maternitātes un slimības apdrošināšanu”, “Likumu par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām”, un “Valsts sociālo pabalstu likums”.

Lasi vēl : “Oktobris un novembris būs pavisam nenormāli mēneši”: Sinoptiķi steidzīgi iesaka kam laicīgi gatavoties

Ja maksājums par VSAA tiek veikts, izmantojot kontu, kas pieder kādam citam, piemēram, ģimenes loceklim, pastāv iespēja, ka maksājums var netikt saņemts. Tas saistīts ar prasību, ka VSAA maksājuma saņēmēja vārdam ir jāsakrīt ar konta turētāja vārdu.

Gadījumā, ja, piesakoties VSAA pakalpojumiem, tiek atklāta informācija par citai fiziskai personai piederošu bankas kontu, pretendentam nekavējoties jāveic korektīvas darbības. To var panākt, norādot savu personīgo konta numuru no savas kredītiestādes, kas pēc tam tiks izmantots maksājumu saņemšanai no VSAA.

Lai privātpersona varētu pieprasīt veikt izmaiņas savā kontā, tai pieteikumā ir jāpievieno drošs elektroniskais paraksts. Kad šis solis ir pabeigts, viņi var iesniegt savu pieteikumu uz šim nolūkam norādīto e-pasta adresi: “pasts@vsaa.gov.lv”.

Runājot par konta maiņas pieteikuma iesniegšanu VSAA, ir pieejamas divas metodes. Pieteikuma iesniedzējam ir iespēja pieteikumu nosūtīt pa pastu vai ievietot īpašā dokumentu kastē, kas atrodas VSAA filiālē. Viens no būtiskiem aspektiem, kas jāpatur prātā, ir pieteikuma iesniegšanas savlaicīgums. Ir ļoti svarīgi nodrošināt, lai pieteikums tiktu iesniegts atbilstošā termiņā.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *