Aktierim Ģirtam Ķesterim šobrīd, diemžēl dzīvē klāja pavisam grūti un viņš ir gatavs to pastāstīt

Ģirta Ķestera identitāte un nozīme Latvijas kultūrā un teātrī ir plaši zināma un cildināta. Tomēr Ķesteris, tāpat kā katrs indivīds, savā dzīvē piedzīvojis izaicinošus brīžus, kurus nebija viegli pārvarēt. Šajā konkrētajā situācijā pats Ķesteris bija šādu grūtību subjekts. Protams, varētu jautāt par šo izaicinājumu būtību.

Ievērojamais Latvijas Mākslas teātra aktieris Ģirts Ķesteris šobrīd piedzīvo izaicinājumu pilnu posmu savā karjerā, par kuru viņš izvēlējies runāt atklāti. 1964. gada 14. februārī dzimušais Ķesteris pirmo reizi savus talantus demonstrēja Valmieras Drāmas teātrī, bet 1994. gadā pievienojās Dailes teātrī. Neskatoties uz viņa daudzsološo sākumu, situācija kopš tā laika ir pasliktinājusies. Līdz ar to ir jāizpēta, kas ir noticis un ko tieši Ķesteris ir atklājis par saviem apstākļiem.

Nesenā intervijā viņš atklāti dalījās par grūtajiem laikiem, ar kuriem viņš ir saskāries savā dzīvē. Šie izaicinājumi, maigi izsakoties, bija īpaši smagi. Tiek ziņots, ka viņš piedzīvoja negaidīti sāpīgu periodu pēc skolas beigšanas. Savu aizraušanos ar mākslu viņš īstenoja, mācoties Valmieras 3. vidusskolā, kam sekoja Latvijas Valsts konservatorijas Kultūras un mākslas zinātņu fakultāte, specializējoties teātra un kino aktiermeistarībā. Galu galā ceļš viņu noveda līdz Dailes teātrim.

Patlaban galvenais jautājums ir, kas ir noticis pēdējā laikā? Izslavētais izpildītājs, kuram nākamgad sasniegs 60 gadu vecumu, atzīstas, ka uztver strauji novecošanos. Jautāts par to, vai viņu nesatrauc jaunā amata nepiešķiršana, Ķesteris norādīja, ka tā bijusi izaicinoša situācija, taču uztraukumam neesot pamata.

Lasi vēl : “Oktobris un novembris būs pavisam nenormāli mēneši”: Sinoptiķi steidzīgi iesaka kam laicīgi gatavoties

Turklāt Ģirts Ķesteris apzinās, ka ne vienmēr var paredzēt savu padomdevēju lēmumus. Pašlaik viņš pacietīgi gaida sasniegumus, kamēr seriāls ir iegājis klusuma fāzē.

Diemžēl pašreizējie apstākļi ir tādi, kādi ir, un nav dzīvotspējīga risinājuma, kā to mainīt. Novecošanās procesu pavada dažādi izaicinājumi, taču ir uzsvērts, ka cilvēkiem vecumā no trīsdesmit un četrdesmit gadiem jāsaglabā tāds pats enerģijas un entuziasma līmenis kā gados jaunākiem. Turklāt autors izsaka patiesu pateicību auditorijai, kas sniedz pozitīvas atsauksmes. Šie brīži kalpo kā atgādinājums par to, cik svarīgi ir turpināt centienus un izbaudīt dzīves vērtīgos mirkļus.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *