Līdz 2000 Eiro: Daudzi autovadītāji drīzumā var saņēmt ļoti milzīgus naudas sodus

Lai gan daži cilvēki ir informēti par nesenajiem notikumiem, lielākā daļa cilvēku joprojām nav informēti. Tikai nesen Saeima apstiprināja likuma grozījumus, kas paredz bargus sodus autovadītājiem. Agrāk sodi nebija tik bargi kā tagad, un situācija ir būtiski mainījusies. Tā rezultātā autovadītājiem var draudēt milzīgi naudas sodi, kas pārsniedz viņu ikmēneša ienākumus. Šī ir aktuāla problēma, kurai nepieciešama steidzama uzmanība.

JV nākusi klajā ar priekšlikumu palielināt naudas sodu autovadītājiem, kuri pieķerti ātruma pārsniegšanā no 61 līdz 70 km/h, līdz 960 eiro, kas ir ievērojams lēciens no iepriekšējā maksimālā soda 460 eiro apmērā. Turklāt automātiskās tiesību atņemšanas ilgums autovadītājiem ir palielināts līdz 12 mēnešiem, salīdzinot ar iepriekšējiem sešiem mēnešiem. Rezultātā šādu pārkāpumu sekas būs divreiz smagākas. Tomēr šīs izmaiņas ir tikai sākuma posmi jauno noteikumu ieviešanā. Paredzams, ka tuvākajās dienās daudzi autovadītāji saskarsies ar smagām sekām.

Ja autovadītājs pārsniedz atļauto ātrumu dzīvojamā rajonā, naudas sods ir dramatiski palielināts. Iepriekš soda izmaksas bija 460 eiro, bet tagad tā ir palielināta līdz pārsteidzošiem 1400 eiro. Turklāt sods par šo pārkāpumu ir palielināts no viena gada uz diviem gadiem, kā rezultātā tiek zaudētas tiesības vadīt transportlīdzekli. Tomēr šī ir tikai pastiprināto sankciju sākuma fāze. Tagad pievērsīsim uzmanību visspēcīgākajiem un smagākajiem rezultātiem.

Par braukšanu ar ātrumu 70 km/h, kas pārsniedz atļauto, neatkarīgi no tā, vai tas atrodas dzīvojamajā rajonā vai nē, var tikt uzlikts ievērojams naudas sods 2000 eiro apmērā un tiesību atņemšana uz trim gadiem. Paredzams, ka šie stingrie sodi atturēs autovadītājus no atkārtotas savas darbības. Tomēr sekas ar to nebeidzas.

Lasi vēl : Nupat paziņots, ka lielai daļai iedzīvotāju izmaksās milzīgu pabalstu: 60% lielumā!

Kā jau iepriekš minēts, Ceļu satiksmes drošības padomes publiskotie dati liecina, ka par atļautā ātruma pārsniegšanu 60 km/h ik gadu tiek sodīti vairāk nekā 500 cilvēku. Tas nozīmē, ka katru dienu tiek sodīti vairāki autovadītāji. Tādējādi tie, kuri pārkāps nesen ieviestās regulas, saskarsies ar ievērojamām sekām.

No pirmā acu uzmetiena dzērumā vadīšanas samazināšanas koncepcija šķiet daudzsološa, taču patiesība ir tāda, ka tā joprojām ir izplatīta problēma, neskatoties uz juridiskajām sekām un izpildes pasākumiem. Tikai naudas sodu paaugstināšana diez vai atrisinās galveno problēmu, jo tos, kuri vēlas vadīt transportlīdzekli reibumā, naudas sods, visticamāk, neatturēs.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *