Tikko paziņotas pavisam labas ziņas: Lielai daļai iedzīvotāju tiks piešķirts pamatīgs valsts atbalsts

Vairākiem tūkstošiem personu, kas ietilpst šajā konkrētajā Latvijas iedzīvotāju kategorijā, ir piešķirts valsts finansējums, kas ir nesens un ļoti apsveicams notikums. Pēc Labklājības ministrijas datiem, palīdzību mājokļa pielāgošanas veidā saņems 259 personas ar invaliditāti, kurām ir kustību traucējumi. Šī palīdzība ne tikai uzlabos viņu izredzes iegūt nodarbinātību un piekļuvi pakalpojumiem, bet arī veicinās viņu cilvēktiesības un paaugstinās viņu dzīves līmeni.

Kā daļa no Eiropas Savienības atveseļošanās un noturības mehānisma plāna ir noteikums, kas paredzēts, lai garantētu, ka personām ar invaliditāti ir pieejams mājoklis. Valdība otrdien, 5. septembrī, oficiāli apstiprināja šo noteikumu, kā norādīts ES plānā.

Politiskās partijas “Jaunā Vienotība” labklājības ministre Evika Siliņa uzsvērusi mājokļa pielāgošanai piešķirtā finansiālā atbalsta nozīmīgumu un vērtīgumu. Īpaši Siliņa ir uzsvērusi šī finansējuma vērtību personām ar invaliditāti, jo tas ir vērtīga iespēja uzlabot viņu dzīves apstākļus. Ir atzīta ievērojamu finanšu līdzekļu piešķiršana viņu dzīves kvalitātes uzlabošanai. Plaši tiek atzīta ērta un pieejama interjera dizaina nozīme, kas netraucē ikdienas aktivitātēm.

Finansiālā atbalsta sniegšana pašvaldībām, pašvaldību iestādēm, pašvaldību kapitālsabiedrībām vai pašvaldību kontrolētām kapitālsabiedrībām tiks veicināta, izmantojot ES atveseļošanas un noturības mehānisma (RESM) plānu. Šīs iestādes ir atbildīgas par pašvaldības īpašuma pārraudzību un pārvaldību vai sociālo pakalpojumu sniegšanu. RESM plānā katrai pašvaldībai ir iekļauts noteikts skaits personu, kurām nepieciešama palīdzība, un viņu mājokļi var tikt attiecīgi mainīti.

Lasi vēl : Naudas veiksme Jūs pavadīs līdz pat 2024. Gadam: Šīs zīmes jau drīzumā gatavojas kļūs pavisam bagātas

Katra Latvijas pašvaldība ir aprīkota, lai koordinētu personu atlasi no mērķa demogrāfijas. Tas tāpēc, ka katras pašvaldības rīcībā ir visaptveroši dati par tās administratīvajās robežās reģistrētajiem iedzīvotājiem.

Pirmais posms piemērotu kandidātu noteikšanai investīciju projektam ir pašvaldības sociālais dienests. Sociālais dienests veic personu atlasi no mērķa demogrāfijas. Turklāt atlases procedūras ietvaros tiks veikta arī mājokļu aptauja.

Investīciju plānā paredzēts pārveidot gan konkrētās demogrāfiskās grupas māju ārējo, gan iekšējo vidi, lai tās atbilstu to individuālajām vajadzībām. Tas var radīt nepieciešamību būvēt vai iegādāties un uzstādīt papildu tehnoloģijas, iekārtas un citus nepieciešamos materiālus, lai nodrošinātu vides pieejamību.

ANM šajā investīcijā kopumā ir apņēmusies 4 739 441 eiro, no valsts budžeta līdzekļiem 995 283 eiro. Tiek lēsts, ka vienas mājas atjaunošanas izmaksas būs ap 18 299 eiro.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *