Tuvākajās dienās gaidāms Bīstams karstums +34 grādi! Jau laicīgi izsludina brīdinājumu iedzīvotājiem

Šobrīd nav nekāds noslēpums, ka esošais laiks tik tiešām nav nekāds īpašais priekš vasaras kā tādas. Tieši pēdējās dienās karstums ir krietni mazāks, bet lietainais laiks krietni lielāks, kas nostāda visu ļoti nepatīkamā balansā. Arī tuvākajās dienās gaidāmas spēcīgas lietavas, kas izskatās pēc tā, ka pašlaik būtu rudens nevis vasara. Tomēr kā gan ar gaidāmo karstumu tuvākajās dienās? Laiks aplūkot, kas tad mātei dabai ir plānā attiecībā pret Latviju.

Jau tieši šīs nedēļas nogalē, kā arī pirmdien, kas attiecīgi būs 7. Augustā – Latviju var skart ļoti milzīgs karstuma vilnis. Pie tam, tas viss gaidāms kopā ar ļoti spēcīgām lietusgāzēm un postošu pērkona negaisu. Pēc visa milzīgā savienojuma, atkal iestāsies krietni vēsāks laiks un ik pa laikam atkal līs, tā liecina jaunākās prognozes. Bet vai tas nozīmē, ka atlikušais augusts joprojām būs vēss un bez karstajām dienām?

Jau tuvākajās dienās gaidāmas biežas lietavas un pērkona negaisi. Pašas plašākās lietusgāzes esot gaidāmas ceturtdien Latvijas rietumu, kā arī centrālajā daļā. Tāpat izskatās, ka nedēļas izskaņā no dienvidaustrumiem ienāks siltā laika atmosfēra fronte, pēc kuras ļoti krasi pacelsies gaisa temperatūra Latvijas kopējā zonā. Zināms, kurā vietā uzkarsīs vispamatīgak.

Tiekot ziņots, ka svētdien daudzviet Latvijas centrālajā daļā, kā arī Latgalē gaiss varēs sakarst līdz pat +34 grādiem, kas ir ievērojami augsti. Taču piemēram atsevišķās vietās zem milzīgajiem lietus mākoņiem atsevišķās vietās temperatūra var būt tikai ap +15 grādiem, kas attiecīgi maina visu konkrēto situāciju.

Paši stiprākie nokrišņi un lielākais postošais negaiss tiekot prognozēt 6. un 7. augustā. Pašlaik gan precīzus laikapstākļus noteikts tieši ciklons, kas būs uz robežas starp ļoti milzīgu karstumu un aukstu gaisu rietumos.

Tiekot ziņots, ka lielie karstuma rekordi Latgales pusē varot tikt pārspēti un tur piedzīvota valsts vēsturē siltākā nakts. Tomēr to visu mēs noskaidrosim tikai pēc pāris dienām vai tas tiešam tā piepildīsies.

Neatkarīgi no tā, ir jābūt uzmanīgiem, jāvelk cepures un noteikti nedrīkst ilgi uzturēties tiešajos saules staros, kas var izraisīt nelabu dūšu, ģīboņus un citas problēmas.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *