Iedzīvotājiem draud līdz pat 1500 Eiro liels naudas sods, ja savā īpašumā neizdarīs ŠO!

Kā informē pašvaldības Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa, Reģionālā Pašvaldības policija ir ierosinājusi īpašumu apsekošanu, sākoties ziedēšanas laikam Latvijas iedzīvotājiem. Īpašuma īpašniekiem vai iemītniekiem, kuru īpašumā aug šis invazīvais augs (Latvānis), ir jārīkojas, lai novērstu tā izplatīšanos. Ja tas netiks izdarīts, var tikt uzsākta administratīvā lietvedība. Pašvaldība aicina Ķekavas novadā dzīvojošos zemes īpašniekus piedalīties Latvijas latvāņa pļaušanas uzdevumā.

Lai novērstu konkrētā auga pieaugumu, fiziskām personām draud sodi no 50 līdz 1500 eiro, savukārt juridiskām personām var draudēt naudas sods no 300 līdz 3000 eiro. Pagājušā gada laikā Ķekavas novada pašvaldības Administratīvā komisija kopumā izskatīja 35 administratīvo pārkāpumu lietas un piemēroja naudas sodu 9000 eiro apmērā. Pat ja neesat no Ķekavas novada, šo ziņu vajadzētu ņemt vērā arī citiem, jo latvānis ir jālikvidē burtiski jebkurā vietā.

Pēc pašvaldības skaidrojuma, Sosnovska latvānis ir suga, kuras dzimtene Latvijā nav un rada draudus vietējai florai un tās ekosistēmām. Tas rada arī ekonomiskus zaudējumus, kaitējumu videi un potenciālus riskus cilvēku veselībai. Zemes īpašniekiem vai tiem, kam ir zeme, latvānis ir obligāti jālikvidē. Par likumdošanā noteikto noteikumu ievērošanu ir atbildīga policija, kā arī valsts un pašvaldību institūcijas.

Ķekavas novadā par upuriem Sosnovska latvāņa iebrukumam kļuvuši aptuveni 155 zemes gabali ap 150 hektāru platībā. Zemes platībās, kurās iepriekšējā gadā nav veikti pasākumi latviešu ekspansijas ierobežošanai, pašvaldība rīkojas, lai cīnītos pret latviešu klātbūtni.

Lasi vēl : Latvijas aizsardzības pārvalde paziņo visiem iedzīvotājiem : “Mēs gatavojamies sliktājam scenārijam!”

Tas ietver nepieciešamo uzdevumu veikšanu un pēc tam rēķina nosūtīšanu zemes īpašniekam par sniegtajiem pakalpojumiem.

Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvalde lūdz zemes īpašniekus uzņemties atbildību par savlaicīgu Latvijas zāliena izskaušanu. Alternatīvi Latvijas pļaušanas uzdevuma veikšanai var piesaistīt SIA “Ķekavas sadzīves servisa centrs” pakalpojumus.

Ķekavas novadā dzīvojošas fiziskas un juridiskas personas saņem ievērojamus 90% nodokļa atvieglojumus par nekustamo īpašumu par iepriekšējā gada pūlēm Latvijas iedzīvotāju ekspansijas ierobežošanā. Tāpēc attiecīgi arī no pašiem cilvēkiem tiek lūgts izdarīt konkrētas lietas attiecībā uz šo konkrēto augu, lai tas beigās nestu labumu visiem.

You may also like...

2 komentāru

  1. 13. jūlijs, 2023

    […] Lasi vēl : Iedzīvotājiem draud līdz pat 1500 Eiro liels naudas sods, ja savā īpašumā neizdarīs ŠO! […]

  2. 14. jūlijs, 2023

    […] Lasi vēl : Iedzīvotājiem draud līdz pat 1500 Eiro liels naudas sods, ja savā īpašumā neizdarīs ŠO! […]

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *