Katrīnes Vasiļevskas izteikumi saceļ pamatīgu vētru Latvijas medijos un soc tīklos

Slavenā influencere Katrīne Vasiļevska nesen sasaistījās un ienāca laulības dzīves sfērā. Pārsteidzošā atklāsmē Katrīna atklāj aptuvenos izdevumus, kas saistīti ar mūsdienu kāzu ceremonijām, kliedējot visus nepareizos priekšstatus par šī priecīgā notikuma pieejamību.

Kā vēsta portāls mediji, Katrīnes vadītajā realitātes šovā “Slavenības: Bez filtra” izskanējis, ka kārtējie izdevumi, kas saistīti ar kāzu ceremonijām, nav tik izdevīgi, kā varētu pieņemt. Viņa izteikusies, ka mūsdienās teju vispār nevar būt kāzas par 10 000 Eiro! Īstas kāzas maksājot krietni vairāk! Pēc tam sacēlās īsta jezga soc tīklos un medijos.

Pēc sievietes izteikumiem sociālo mediju platformā Twitter izvērtās pamatīga un plaša diskusija.
Rezultāts ir mainīgs, atkarībā no dalībnieku skaita. Mūsu gadījumā mums bija tikai simts viesu, un gandrīz piecdesmit procenti no mūsu piešķirtajiem kāzu līdzekļiem tika novirzīti tikai ēdināšanas un dzērienu izdevumiem, kas ietvēra gan uzkrājumus, gan apkalpojošo personālu. Sniegtā informācija lielākoties ir precīza.

Sākotnējā tvīta galvenais akcents ir termins “kāzu plānotājs”. Es saprotu, ka parasti kāzās, kuru budžets ir mazāks par 10 000, personas parasti neizmanto kāzu plānotāja pakalpojumus.

Kāzas var būt pārmērīgi dārgs pasākums, un frizūras un pat vienas un tās pašas kāzu frizūras cena var atšķirties pat par 50%. Ja vēlaties iegūt ekstravagantu pieredzi, vienkārši pievienojiet savam vārdam vārdu “kāzas”. Tomēr ir svarīgi atzīmēt, ka intīmās kamerkāzas ne vienmēr ir ievērojami lētākas, jo atsevišķi izdevumi paliek neatkarīgi no viesu skaita.

Pasākumā, kuru organizēju, bija mazāk nekā 1000 apmeklētāju, kas ļauj justies kā priecīga tikšanās ar maniem tuvākajiem paziņām. Pat ja man būtu neticami atsaucīga personība un man būtu plašs draugu tīkls, es nevaru aptvert, kā kāzās varētu iztērēt 100 tūkstošus. Varbūt nolīgt Latvijas hokeja izlasi maču pret ASV aizvadīt, izmantojot florbola nūjas? Tas ir ārpus manas saprašanas.

Raivis: No visiem aspektiem tas, kas konsekventi izraisa manu zinātkāri, ir aptuveni 100 viesu uzaicināšanas iemesls. Kādam nolūkam kalpo tie attālie 3. brālēni vai tie draugi, kurus redz tikai trīsreiz gadā? Uzskatu, ka optimālāks skaits būtu līdz 40 indivīdiem.

Gundega apdomāja iespēju, ka pie vainas tiešām varētu būt inflācija. Pirms pieciem gadiem viņiem bija aptuveni 3000 intīmu un ekonomisku tikšanos ar tuvākajiem ģimenes locekļiem. Fotogrāfs bija ekstravagantākais tēriņš, un viesu nama īres, ēdināšanas un dekorēšanas izmaksas bija pārmērīgas. Visticamāk, ka arī kleitas nav iegādātas par zemu cenu.

Ieva pauž interesi izpētīt attiecības starp finanšu ieguldījumu kāzās un laulību ilgmūžību. Viņa citē anekdotiskus pierādījumus, kas liecina, ka iepriekšējie pētījumi par šo tēmu ir devuši neapmierinošus rezultātus.

Viss uzskata, ka uzņemties parādu par kāzām ir nepārdomāts lēmums. Tā vietā Viss iesaka sākt kopdzīvi, kopīgi risinot unikālu izaicinājumu.

Kristīne uzskata, ka sabiedrībai pienācis laiks pārvērtēt ierasto priekšstatu par “parastām” kāzām. Viņa apšauba baltas kleitas nozīmi vai greznu banketu ar 100 viesiem, ņemot vērā to ietekmi uz attiecībām. Nesenā sarunā ar draugu viņi apsprieda domu, ka ieguldīt šos tūkstošus dolāru kaut ko personiski vērtīgā lietā, piemēram, jaunā datorā, varētu būt vērtīgāks pasākums.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *