Latviju satricina, kas neiedomājams: “Rīgā noticis pavisam nežēlīgs noziegums”

Pēc policijas ziņām, saistībā ar sievietes slepkavību Purvciemā Valsts policija (VP) aizturējusi divus vīriešus. Ziņu pēc sarunas ar varas iestādēm apstiprināja interneta izdevums “Delfi”.

Purvciemā, Rīgā, 25.jūnijā policija aizturēja divus vīriešus, kuri atradās reibumā un tika turēti aizdomās par slepkavības izdarīšanu pret sievieti. Abi aizturētie bijuši noklāti ar asinīm. Tas ir vienkārši prātam nepatverami. Par notikušo uzsākta izmeklēšana un ierosināta krimināllieta. Otrdien tiesa lika vīriešiem noteikt apcietinājumu.

Policija ziņojusi, ka satraukta sieviete sazinājusies ar policiju pēc tam, kad kaimiņu dzīvoklī saņēmusi zvanu no vīrieša. Tiek ziņots, ka vīrietis apgalvoja, ka viņa dzīvesvietā atrodas līķis. Saņemot informāciju, likumsargi nekavējoties reaģēja un devās uz norādīto vietu. Ierodoties viņi apstiprināja informācijas patiesumu, jo dzīvoklī tika atrasta mirusi sieviete.

Turklāt telpās atradās divi vīrieši. Viens no vīriešiem bija informējis satraukto sievieti par līķi savā dzīvoklī. Pārbaudes laikā abiem vīriešiem uz drēbēm tika konstatētas asinis, un pēc tam viņi tika aizturēti un nogādāti policijas iecirknī. Vēlāk atklājās, ka aizdomās turamie bijuši alkohola reibumā, ko apstiprināja alkohola koncentrācijas pārbaude asinīs.

Lasi vēl : Sagaidāms jauns iedzīvotāju naudas atbalsts: Līdz pat gada beigām! Paziņots, kuri to saņems

Veicot izmeklēšanu ar kaimiņiem, likumsargi atklāja, ka, iespējams, tonakt, kopā dzerot, starp personām izcēlušās nesaskaņas, kā rezultātā nodarīts kaitējums 1954.gadā dzimušai sievietei, kura vēlāk no gūtajām traumām mirusi.

Vienam no aizturētajiem vīriešiem ir bijusi tīša dzīvības atņemšana citai personai, savukārt abi vīrieši ir dzimuši 1958. un 1965. gadā. Par šīm personām varas iestādēm bija zināms jau pirms viņu aizturēšanas.

Pēc notikušā uzsākta tiesvedība pēc Krimināllikuma 116.panta konkrēti par slepkavības aktu. Par šo nodarījumu draud smags sods ar mūža ieslodzījumu vai ieslodzījumu no pieciem līdz divdesmit gadiem. Pēc atbrīvošanas likumpārkāpējam tiks piemērots pārbaudes laiks līdz trim gadiem.

Preventīvo apcietinājumu tiesa aizturētajiem piemēroja 27.jūnijā, kas iekrita otrdienā.

Policija norāda, ka noziedzīgā incidenta izmeklēšana turpinās, un šobrīd tiek strādāts, lai izprastu tā iemeslus un esošos apstākļus.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *