Rogovkas iedzīvotāji ir nākuši klajā ar savu versiju par Justīnes nonāvēšanu! Atklājas drausmu lietas

Rēzeknes novada Notreņu pagastā esošās Rogovkas iedzīvotājus satriecis šausminošais atklājums, kas noticis pēc pusotru mēnesi ilgušiem nogurdinošiem meklējumiem. Tika atklāts septiņus gadus veca bērna Džastina nedzīvais ķermenis ar brutāla nāves pazīmēm, kas saprotami satricināja sabiedrības locekļus. Lai gan klīst baumas par šī traģiskā incidenta iespējamiem cēloņiem, ir svarīgi atzīmēt, ka ciema vēsturē šāds notikums nekad nav noticis.

Attiecīgās personas šajā konkrētajā vidē bija jaunas.
Rogovka pēdējā laikā ir kļuvusi par iecienītu vietu žurnālistiem no Latvijas. Vakar rezidencē pulcējās reportieri, daži ar videokamerām, daži bez. Tika veiktas intervijas gan ar amatpersonām, gan iedzīvotājiem, kas cīnījās ar vienu un to pašu mulsinošo jautājumu: kā varēja notikt tik nelaimīgs notikums kā šis? Justīnes un viņas ģimenes dzīve tagad ir redzama visiem.

Kā stāsta Nautrēnu biedrības kultūras aktivitāšu primārā koordinatore Inga Vigule, viņai ar Justīnes ģimeni personiskas saiknes nav. Tikai personām, kas dzīvo viņu tiešā tuvumā, ir iespēja regulāri sazināties ar Džastinu. Neskatoties uz privāto dzīvesveidu un neiesaistīšanos kultūras pasākumos, ģimene reizēm apmeklē publiskus pasākumus ciematā, piemēram, ikgadējo Ziemassvētku egles iedegšanu bērniem. Tomēr viņi nav pielikuši ievērojamas pūles, lai veidotu attiecības sabiedrībā.

Laikam ejot, iedzīvotāji arvien vairāk demonstrē individuālisma un daudzveidības tendences. Džastins un viņa ģimene, kas nesen imigrēja, Rogovkā ieradās pagājušā gada septembrī. Neskatoties uz to, ka viņi dzīvo šajā apgabalā, viņiem vēl nav nodibinātas nekādas attiecības vai sakari ar citiem. Mājokli Rogovkā viņi izvēlējās iegādāties pēc aizbraukšanas no Kaunatas novada. Mūsu draudze ar prieku uzņem ģimenes, kurām ir bērni, jo viņu klātbūtne sabiedrībā vienmēr ir pozitīva ietekme. Mēs ļoti ceram uz Rogovku, lai tā kļūtu par ideālu vietu bērnu audzināšanai. Rogovkas rezidence atrodas pilsētas centrā, ērtā vietā pretī baznīcai un blakus autoostai.

Džastinam nav kur iet, neskatoties uz to, ka viņš atrodas tuvu kaimiņiem. Interesanti, ka dienā, kad Justīne pazuda, kaimiņi nebija darbā un neievēroja viņas izejam no mājas. Šī pēkšņā pazušana ir izraisījusi izmeklēšanu par Justīnes atrašanās vietu. Tas ir mulsinoši, kā viņa varēja pazust bez pamanīšanas, it īpaši, kad viņa spēlējās ārā.

Lai gan konkrētais notikums noteikti ir apšaubāms, tomēr ir svarīgi atzīt, ka dzīve ir pārsteigumu pilna. Iespējams, kaimiņi ir aizņemti ar darbu un nespēj sekot līdzi notikumiem apkārtnē. Kā norādīja Vigule, nav reāli pastāvīgi uzraudzīt tuvumā dzīvojošo darbību; dažreiz mums pašiem ir jānosaka prioritāte saviem pienākumiem un pienākumiem.

Neskatoties uz viņu strādīgo raksturu un pazemīgo izturēšanos, šī ģimene šķiet diezgan izolēta un aktīvi neveic sociālos sakarus ar citiem. Šķiet, ka viņu uzmanības centrā ir bērnu audzināšana un vienkārša dzīvesveida uzturēšana. Tikai traģiskajā notikumā, kurā bija iesaistīta Justīne, mēs uzzinājām par viņu esamību. Turklāt Vigule ņēma vērā baumas diecēzē, bet noraidīja tās kā vienkāršas tenkas.

Kā stāsta kultūras organizatori, Džastina piecus gadus vecais brālis ir rakstīts vietējā pagasta bērnudārzā. Tikmēr viņas pamātes dēls, kurš arī ir viņas pusbrālis, šobrīd mācās Notreon High un mācās astotajā klasē. Neskatoties uz to, ka The Independent viņu uzrunāja, Justīnes brāļa skolotājs atteicās sniegt paziņojumu; tomēr viņi minēja, ka skolēns ir labi audzināts, runā mīksts un pastāvīgi darbojas lieliski. Ir svarīgi atzīmēt, ka tālruņi nav atļauti pēc mācību stundām. Turklāt jaunākais ģimenes loceklis ir tikai astoņus mēnešus vecs un vēl tikai aug.

Kopš to sākotnējās izlaišanas versiju ietekme ir bijusi ievērojama.
Sākotnēji diecēzes ietvaros tika izplatītas dažādas incidenta versijas. Neraugoties uz to, saglabājās cerības, ka tā nav nekas vairāk kā parasta nelaime vai kāds neparedzēts apstāklis. Viens no alternatīviem skaidrojumiem paredz, ka notikums bija nejaušs, bet to izraisīja intensīvas emocijas vai satriekta neapmierinātība. Šīs hipotēzes galvenokārt izriet no informācijas un izpratnes trūkuma par incidentu. Patlaban patiesība par šo lietu joprojām ir nenotverama un mīklaina.

Tā kā lietu šobrīd izmeklē policija, esam spiesti izdarīt izglītotus pieņēmumus. Policijai ir tāda reputācija, ka tā izpauž tikai pārbaudītu informāciju. Lai gan ir traģiski, ka Džastins tika atrasts miris, tas tomēr rada zināmu noslēgumu, izbeidzot nenoteiktību, kas saistīta ar viņa likteni. Kad mani bērni bija mazāki un spēlējās mūsu pagalmā, es šaubījos drošības apsvērumu dēļ. Šādā noskaņojumā bija arī daudzi pagasta iedzīvotāji, kā to raksturoja I. Vigules.

You may also like...

2 komentāru

  1. 24. jūnijs, 2023

    […] Lasi vēl : Rogovkas iedzīvotāji ir nākuši klajā ar savu versiju par Justīnes nonāvēšanu! Atklājas dra… […]

  2. 26. jūnijs, 2023

    […] Lasi vēl : Rogovkas iedzīvotāji ir nākuši klajā ar savu versiju par Justīnes nonāvēšanu! Atklājas dra… […]

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *