No 9. Jūnija stājas spēkā milzu izmaiņas visās mājsaimenicībās saistībā ar materiālo situāciju

No 9.jūnija ir ieviesti jauni noteikumi par mājsaimniecības materiālajiem apstākļiem. Šīs pārskatīšanas oficiāli sākās 9. jūnijā, kas bija tikai vakar. Grozījumi izdarīti noteikumos par mājsaimniecības finansiālā stāvokļa izvērtēšanu un mājokļa subsīdijas aprēķināšanu.

Tiesiskā regulējuma nesenā minimālā ienākuma sliekšņa ieviešanas rezultātā ir mainīti kritēriji, lai noteiktu tiesības uz sociālo pabalstu, un aprēķini, kas izmantoti nabadzīgām un zemiem ienākumiem mājsaimniecībām. Līdz ar to ir pilnveidotas un precizētas mājsaimniecību finansiālā stāvokļa izvērtēšanas vadlīnijas.

No 1. jūlija minimālo ienākumu pārskatīšana ir pieļaujama saskaņā ar sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumdošanu. No 1.jūnija stājušās spēkā dažādas likuma daļas, kas ievieš izmaiņas ienākumu klasifikācijās. Šīs izmaiņas netiks ņemtas vērā, izvērtējot mājsaimniecības finansiālo stāvokli un lemjot par būtiskākajiem sociālās palīdzības ieguvumiem.

Mājsaimniecības finansiālā stāvokļa un tiesību uz dzīvokļa pabalstu izvērtēšanas process notiek saskaņā ar likumu prasībām un standartizētām procedūrām.

Ministru kabinets nesen izdevis noteikumus Nr.809, kas sniedz vadlīnijas mājsaimniecību finansiālā stāvokļa izvērtēšanai un sociālās palīdzības saņemšanai. Grozījumi šajās vadlīnijās stāsies spēkā piektdien, 9.jūnijā.
Rūpīga mājsaimniecības materiālo apstākļu izvērtēšana ir nepieciešama, lai noteiktu tiesības uz tādiem sociālās palīdzības pamata pabalstiem kā garantētā minimālā ienākuma (GMI) pabalsts un dzīvokļa pabalsts, ko piešķir tieši tiem, kuri kvalificējas kā maznodrošinātie vai trūcīgie.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *