Diemžēl, bet Latvijas ciemā rīts iesācies smagi – Vilks tumsas aizsegā ielavījās mājas pagalmā un tas beidzies skumji

Dienas sākums kādam Latvijas ciemam bija grūts un mokošs, kad zem nakts plīvura kādas mājas pagalmā ienāca vilks. Šī notikuma iznākums bija nelabvēlīgs. Šī notikuma skartā ģimene savas ciešanas pauda sociālajos medijos.

Iepriekšējā gadā Valsts meža dienestā saņemti 20 ziņojumi par vilku uzbrukumiem. Šie uzbrukumi izraisīja ievērojama daudzuma mājlopu bojāeju. Dienests aicina Latvijas iedzīvotājus būt modrākiem, ziņojot par vilku novērojumiem pie savām mājām vai uzbrukuma gadījumiem.

Tā kā Latvijā nav atlīdzināti plēsēju nodarītie zaudējumi, ziņojumi par lielo plēsoņu uzbrukumiem Valsts meža dienestam netiek ticami iesniegti. Neskatoties uz iepriekš minēto, dienests aicina iedzīvotājus aktīvāk iesaistīties ziņošanā par lielo plēsoņu uzbrukumiem un veikt pasākumus, lai šādus gadījumus novērstu.

Kad paziņotais uzbrukums ir oficiāli atzīts, to var izmantot kā bāzes līniju, lai novērtētu lielo plēsēju plēsēju līmeni. Rīts Latvijas ciematā bija asaru un baiļu pilns, jo iedzīvotāji bažījās par savu un savu mājlopu drošību. Kā ziņots, vilks bija iemaldījies tuvējās mājas pagalmā un neizrādīja nekādas bailes pret suņiem vai gaismām.

Lasi vēl : Šodien paziņoti jaunumi pazudušās Justīnes lietā! Tas var būt milzīgs solis

Savā Facebook lapā kāds uzņēmums ir atklājis neveiksmīgu incidentu. Saskaņā ar viņu teikto, rīts visām iesaistītajām pusēm sācies rupji, jo, izejot no telpām, viņi sastapa manāmi ievainotu aitu. Saskaņā ar uzņēmuma ziņojumu vilku uzbrukums nav noticis meža nomalē vai nomaļā laukā; drīzāk tas notika mājas tiešā tuvumā. Latvijas ciemā Asarē notika šis reģistrētais vilku uzbrukums.

Asares atrašanās vieta pašlaik nav zināma.
Jēkabpils novada Asares pagasta centrā atrodas neliela apdzīvota vieta Asares ciems. Atrodas pagasta rietumu rajonā un atrodas 55 km attālumā no novada centra Jēkabpils, 12 km attālumā no tuvākās Aknīstes un 160 km attālumā no Rīgas.

Uzņēmuma pārstāvji ieraksta komentāros atzīmēja, ka viņu pārziņā bija perimetrs līdz pulksten 23.00. Kā minēts iepriekš, uzbrukums notika no rīta, perimetrā klusuma un miera laikā.

Turklāt mēs saskārāmies ar vēl vienu ierakstu, ko veica sieviete, kura ziņoja, ka netālu no Jēkabpils – konkrēti Biržu pusē – pamanījusi ārkārtīgi lielu vilku tikai divas dienas pirms minētā incidenta. Novērojums notika ap pulksten 9:00 dzīvojamā rajonā. Kā liecina ieraksts, sieviete arī minējusi, ka pirms kāda laika no viņas pagalma pazuduši divi viņas suņi.

Sieviete precizē, ka notikušā vaininieks bija kolosāls vilks, kurš nebaidījās ne pret automašīnām, ne pret cilvēkiem. Ieraksta laikā viņa atceras paziņojusi medniekiem par šo notikumu.

You may also like...

1 Response

  1. 3. jūnijs, 2023

    […] Lasi vēl : Diemžēl, bet Latvijas ciemā rīts iesācies smagi – Vilks tumsas aizsegā ielavījās mājas pa… […]

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *