Jaunumi Justīnes meklēšanā! Atrastas vairākas lietas, bet vēl jāpārbauda saistība ar pazudušo meiteni

Joprojām turpinās Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkas ciemā pazudušās Justīnes Reinikovas atrašana. Kā vēsta Bezvests.lv, pazudušās meitenes meklējumos ir izķemmēti aptuveni 400 hektāri, un meklēšana turpinās.

Tiek ziņots, ka ir atklāti daudzi priekšmeti, piemēram, drēbju kaudze netālu no pamestas mājas, lai gan varas iestādes brīdina, ka pašlaik ir grūti spekulēt par to izcelsmi un nozīmi, jo ir nepieciešama autentifikācija, lai tās savienotu ar pazudušo meiteni. Pēc viņu teiktā, gan Justīnes tēvs, gan vecmāmiņa ar lielu entuziasmu piedalās meklēšanas pasākumos.

Kā vēsta Bezvests.lv, brīvprātīgo meklētāju skaits ir bijis neapmierinoši mazs, uzrādot daudz mazāk, nekā bija reģistrēts lietotnē, kas izraisījis zināmu sašutumu. Līdz ar to lielākā daļa meklētāju noguruma dēļ nosūtīti mājās, bet ar atlikušajiem brīvprātīgajiem turpinās meklēšana.

Kā informēja “Bezvests.lv” pārstāve Irina Brūniņa, septiņus gadus vecās Justīnes Reinikovas meklēšanā Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkas ciemā šobrīd ir iesaistīti vairāk nekā 100 brīvprātīgo, ziņo aģentūra LETA.

Sākotnēji organizācija plānoja iesaistīt 1500 brīvprātīgo, taču viņa atzina, ka šis skaitlis netika sasniegts. Līdz ar to šodienas meklēšanas apgabals būs ievērojami mazāks nekā sākotnēji paredzēts.

Sākotnējais plāns bija izpētīt apkārtējo teritoriju piecu līdz septiņu kilometru rādiusā no Justīnes pazušanas vietas, tostarp ceļmalas, krūmus un dīķu malas un, ja nepieciešams, pat pašus dīķus.

Paužot nožēlu, Brūniņa norādīja, ka brīvprātīgo zemā atsaucība nav izskaidrojama.

Šobrīd notiekošajā meklēšanā iesaistīti aptuveni divdesmit Valsts policijas darbinieki. Brūniņa norādījusi, ka meklēšana turpināsies līdz slēdziena nonākšanai vai līdz tumsai, atkarībā no tā, kas iestājas ātrāk.

Kā liecina organizācijas “Bezvests.lv” nesen publicētais ieraksts sociālajos tīklos, viņi sadarbojas ar Valsts policiju, lai veiktu vēl vienu pazudušās septiņgadīgās Justīnes meklēšanas misiju.

Organizācija vērsās pie sabiedrības ar aicinājumu palīdzēt pazudušas meitenes meklēšanā. Ziņojumā norādīts, ka aptuveni 1500 atbildīgu un motivētu personu ir jāpieliek brīvprātīgi savs laiks un enerģija meklēšanas pasākumos. Meklēšanas apgabals ir vērsts uz Rogovkas ciemu, kas atrodas Rēzeknes novada Nautrēnu pagastā. Meitene ir pazudusi kopš 5. maija, un meklēšanai ir nepieciešams skenēt iepriekš meklētos apgabalus un izpētīt jaunas teritorijas, ņemot vērā meklēšanas zonas milzīgo izmēru.

Lai piedalītos misijā, dalībniekiem ir jābūt apņēmīgam domāšanas veidam un vēlmei ievērot organizatoru norādījumus. Jauns pienākums meklēšanas operācijā iesaistītajiem ir mobilās aplikācijas “Bezvests” instalēšana savos tālruņos kopā ar neierobežotu piekļuvi internetam. Šī lietojumprogramma atšķiras ar spēju izveidot brīvprātīgo meklētāju šķērsoto apgabalu karti. Turklāt štābs var efektīvi koordinēt brīvprātīgo aktivitātes, izmantojot šo novatorisko lietotni.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *