Izskan pirmās prognozes par to, cik ļoti karsta gaidāma Latvijas vasara! Cik karsts tad īsti būs?

Daudzi noteikti būs paspējuši dzirdēt to, ka Eiropas zinātnieki jau laicīgi uzsvēruši, ka Eiropai šī gada vasara būs īpaši karsta. Atkal varot tikt pārspēti karstuma rekordi un tas nenozīmē pilnīgi neko labu. Tomēr šeit gan jāskatās uz situāciju mūsu pusē. Vai tiešām pamatīgā tveice un liktenīgais karstums būs pavisam milzīgs arī Latvijas teritorijā? Laiks aplūkot sīkāk, ko par to stāsta jaunākās prognozes. 

Kā liecina jaunākās laika prognozes, nākamajā nedēļā Latvijā gaidāms silts laiks, ar strauju temperatūras pazemināšanos no piektdienas. ASV Nacionālā okeānu un atmosfēras pārvalde publiskojusi datus, kas liecina, ka visus trīs vasaras mēnešus Latvijā var raksturot sauss, svelmains karstums. Tomēr šeit gan uzreiz jāņem vērā, ka tas būs tikai iesākums. Svarīgākais saprast to, cik tas pamatīgs karstums mūs sagaida kopējā vasaras izskaņā. Vai tiešām karstums būs gaidāms neizturams un sagaidāms pat pamatīgs sausums?

Tuvākajās dienās debesis būs apmākušās, palielināsies mākoņu sega. Pirmdien, īpaši valsts austrumu apgabalā, vietām gaidāmas lietusgāzes. Savukārt Latvijas rietumu un centrālajā daļā būs intensīvāks sausums, kas radīs paaugstinātu meža ugunsgrēku risku. Sagaidāms, ka vējš būs lēns vai vispār nebūs. Visā šīs prognozes laikā tas saglabāsies mierīgs.

Gaidāmā minimālā gaisa temperatūra nakts laikā, iespējams, noslīdēs no +4 līdz +13 grādiem. Kas attiecas uz nedēļas siltākajām dienām, tad pirmajā vietā būs trešdiena un ceturtdiena. Gaidāms, ka temperatūra pakāpsies līdz +21 līdz +26 grādiem.

Lasi vēl : Ja ienesīsi mājās šos augus, Turpmāk dzīvosi nemitīgā naudas trūkumā – Tūlīt pat atbrīvojies no tiem!

Lai gan sagaidāms, ka piekrastes zonās temperatūra būs nedaudz vēsāka jūras brīzes klātbūtnes dēļ.
Gaisa temperatūra nedēļas nogalē Latvijā gaidāma zem +20 grādiem, daudzviet iespējams lietus, jo piektdien reģionu šķērsos aukstā atmosfēras fronte. Tāpēc laiku var salīdzināt ar pamatīgu viļņošanos, tomēr karstums nāks un sagaidāms, ka tas būs ļoti pamatīgs.

Jaunākās prognozes liecina, ka jūnijā gaidāms atmosfēras spiediena paaugstināšanās, kas līdzi nesīs karsta un sausa laika iespējamību.

Pēc ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datiem, visus trīs vasaras mēnešus Latvijā iespējams piedzīvot sausu un siltu laiku.

You may also like...

3 komentāru

  1. 22. maijs, 2023

    […] Lasi vēl : Izskan pirmās prognozes par to, cik ļoti karsta gaidāma Latvijas vasara! Cik karsts tad īsti bū… […]

  2. 23. maijs, 2023

    […] Lasi vēl : Izskan pirmās prognozes par to, cik ļoti karsta gaidāma Latvijas vasara! Cik karsts tad īsti bū… […]

  3. 24. maijs, 2023

    […] Lasi vēl : Izskan pirmās prognozes par to, cik ļoti karsta gaidāma Latvijas vasara! Cik karsts tad īsti bū… […]

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *