Latviešu dziedniece atklāj padomus, lai atbaidītu odus un ērces! “Knišļi Jums netuvosies pat 2 metru tuvumā!”

Latviešu dziedniece nesen devusi padomus, kā atvairīt odus un ērces. Pavasarim ritot pilnā sparā, šie kaitēkļi kļuvuši arvien izplatītāki, tāpēc dziednieks iesaka pievērst uzmanību gadsimtiem senām gudrībām. Lielākajai daļai cilvēku patīk pavasara un vasaras sezona. Šie siltākie mēneši nodrošina atjaunošanās sajūtu pēc ziemas aukstajām temperatūrām un sniega.

Iestājoties pavasara sezonai, dabā tiek atgrieztas krāsas ar ziedu ziedēšanu un sulīgu zaļumu, kas mūs ieskauj. It kā dzīvība atmostas pēc ilga miera perioda. Tomēr līdz ar pavasara atgriešanos atgriežas arī odi. Var rasties jautājums, no kurienes viņi nāk un kā viņiem izdodas pārdzīvot ziemas mēnešus.

Ziemas laikā odi var pazust. Tomēr patiesība ir tāda, ka viņi vienmēr bija klāt, tikai gaidīja izdevīgo brīdi, lai attīstītos. Līdzīgi kā sēklas, kuru ziedēšanai nepieciešami īpaši apstākļi, odi pacietīgi gaida pavasara atnākšanu. Kad pirmie saules stari sasilda zemi, odi iznirst no savām slēptuvēm ar neremdināmu apetīti pēc uztura.

Lielākā daļa odu sugu Eiropā mēdz būt visaktīvākās no krēslas līdz rītausmai, kā rezultātā pastāv liela varbūtība, ka tos ieskauj odu bars, ja šajā laikā dodaties ārā. Personām, kas dzīvo vai pavada laiku mežainās vietās, mitrājos vai ēnainos reģionos ar stāvošu ūdeni, kas ir pazīstami kā moskītu vairošanās vietas, ir lielāks risks tikt sakostiem no odiem.

Lasi vēl : Ja ienesīsi mājās šos augus, Turpmāk dzīvosi nemitīgā naudas trūkumā – Tūlīt pat atbrīvojies no tiem!

Pavisam nesen kāds latviešu dziednieks atklāja senos omīšu paņēmienus odu un ērču atbaidīšanai, kam ir neticami viegli sekot. Kāda latviešu dziedniece savā Facebook kontā nesen ievietoja dažus senus līdzekļus, kā viegli atvairīt odus un ērces. Tas ir tik vienkārši! Lai atvairītu odus, autore iesaka paštaisītu galda sveci. Citronu un krustnagliņu smarža ir dabisks odu atbaidīšanas līdzeklis. Sāciet, pārgriežot citronu uz pusēm, pēc tam katrā pusē ielīmējot vairākas krustnagliņas.

Lai izveidotu, vienā citrona pusē ievietojiet četras nūjas un nostipriniet otru citrona pusi. Lai nodrošinātu jaunizveidotā pretindes svečtura stabilitāti, uzmanīgi novietojiet to uz trauka. Tas nodrošinās, ka tas paliek drošs un neapgāzīsies. Pēc tam pievienojiet nelielu tējas sveci un aizdedziet to. Tas nodrošinās mierīgu un odu brīvu atmosfēru relaksējošam vakaram.

Vēl viens noderīgs padoms, ko dalās dziednieks, ir odu un ērču atbaidīšana.
Paņemiet trauku un ielieciet 2 ēdamkarotes krustnagliņu. Pēc tam tajā pašā traukā ielej 100 ml degvīna, kura temperatūra ir 40 grādi. Ļaujiet šim maisījumam nostāvēties vismaz 10 dienas. Kad laiks pagājis, iztukšojiet ekstraktu un, berzējot ar plaukstu, uzklājiet uz atklātajām ķermeņa vietām. Alternatīvi, šķidro ekstraktu var ieliet smidzinātājā un izsmidzināt ar to vajadzīgajās vietās.

Kā stāsta kāds latviešu dziednieks, šim šķidrumam ir aizraujoša aizmugure. Pēc sastāva līdzīgs vecajam odekolonam “Gvozdika”, vecākie to iepriekš izmantoja kā līdzekli odu atbaidīšanai. Tiek uzskatīts, ka tam ir arī atbaidoša iedarbība uz ērcēm.

Citronellas ēteriskā eļļa ir dabisks odu atbaidīšanas līdzeklis, no kā šie nepatīkamie kukaiņi mēdz izvairīties. Pavasara un vasaras mēnešos vienmēr ir ieteicams turēt kādu pa rokai, lai atturētu šos izsalkušos asinssūcējus. Izmantojot citronellas ēterisko eļļu, jūs varat izbaudīt atpūtu bez odiem un patīkamu pieredzi.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *