Sākot ar 1. Maiju būs jauni un ļoti nopietni satiksmes noteikumi! Ja neievērosi – Saņemsi milzīgus sodus

Šomēnes Lietuvā tika ieviestas vairākas izmaiņas Ceļu satiksmes noteikumos, kā vienu no galvenajām izmaiņām pievēršot uzmanību telefonu lietošanai pie stūres. Lietuvas medijs LRT.lt atgādina autovadītājiem, cik svarīgi ir apzināties, kā izvairīties no sodiem, braucot uz valsts autoceļiem.

No 1.maija tiks noteikts aizliegums autovadītājiem lietot mobilos tālruņus ar rokām, izņemot trīs izņēmumus: transportlīdzeklis ir novietots stāvvietā, tālrunis ir aprīkots ar brīvroku komplektu un turētāju, vai tālrunis tiek manipulēts caur transportlīdzekli. uzstādīta ierīce vai multivides sistēma. Šī pasākuma mērķis ir novērst naudas sodu uzlikšanu.

Portāls norāda, ka izņēmums par mobilā tālruņa lietošanu, transportlīdzeklim stāvot, neļauj lietot mobilo tālruni pat tad, ja vadītājs gaida satiksmē vai pie sarkanās gaismas vai ir apstājies, lai ļautu šķērsot gājējus.

Katru mēnesi visā Lietuvā tiek veikti īpaši policijas pasākumi, lai novērstu autovadītāju nesaistītas darbības, piemēram, mobilo tālruņu lietošanu bez brīvroku aprīkojuma, vadot transportlīdzekli. Ir svarīgi ņemt vērā šos centienus, lai nodrošinātu drošu braukšanas praksi.

Lasi vēl : Ja ienesīsi mājās šos augus, Turpmāk dzīvosi nemitīgā naudas trūkumā – Tūlīt pat atbrīvojies no tiem!

Kā ziņo LRT.lt, Lietuvas policisti šā gada pirmajā ceturksnī fiksējuši vairāk nekā 13 000 pārkāpumu, no kuriem aptuveni 1000 ir izdarījuši ārvalstu pilsoņi.

Par mobilā tālruņa lietošanu pie stūres var draudēt naudas sods no 60 līdz 90 eiro. Ja šoferis atkārtos to pašu pārkāpumu, tam ir daudz nopietnākas sekas, tostarp autovadītāja apliecības atņemšana uz trīs mēnešiem.

Ir svarīgi ievērot šos noteikumus, jo to neievērošana var izraisīt naudas sodu vai autovadītāja apliecības atņemšanu.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *