Ziema Atgriezīsies! Meteorologs paziņo, ka nākamās nedēļas nogalē gaidāmi pamatīgi Aukstuma rekordi

Lai arī pavasaris ir gandrīz jau galā un tuvojas vasaras periods, laikapstākļi itin nemaz nav iepriecinoši un ir pat ļoti nepatīkami. Šeit gan jāsaka, ka šis laiks jau tā ir gana auksts un par spīti tam, ka cilvēki gaida jaunas un siltas dienas, pretī varam saņemt krietni nepatīkamāku laiku. Diemžēl, bet šajā saistībā cilvēki pavisam noteikti nebūs apmierināti, jo visi grib siltumu, taču tā vietā saņemam tikai pamatīgu aukstumu. Laiks aplūkot sīkāk, kas mūs visus sagaida.

Jau nākamās nedēļas otrajā pusē Latvijā jau atkārtoti ieplūdīs vēsais gaiss no Arktikas. Ticis paziņots, ka būs iespējami aukstuma rekordi nu kas tās nav noticis gadiem, prognozē sinoptiķi. Jāņem vērā, ka laiks tikai pasliktināsies un tās ir sliktas ziņas tik tiešām, jo cik tad var, ka šāds aukstums turpina kūsāt mūsu dzīvēs, bet siltais laiks kavējas. Rodas gan jautājums, vai beigās siltais laiks maz vispār parādīsies?  Palūkosim, ko prognozē sinoptiķi un ar ko nāksies cilvēkiem sadzīvot.

Jau naktī uz 1. Maiju pārsvarā būs skaidra un pūtīs salīdzinoši lēns vējš. Savukārt minimālā gaisa temperatūra svārstīties ap -3 līdz nieka +1 grādam. Mazliet siltāks būs gaidāms tikai piekrastes zonā, taču vienalga aukstums būs īpaši jūtams. Kas gan sagaidāms tālāk? Ja runa iet par dienu, tad pašā dienas laikā mākoņu daudzums krasi palielināsies un lielā daļā valsts sagaidāms arī spēcīgas lietusgāzes. Kopumā pūtīs mērens rietumu vējš un dienā temperatūra pacelsies nedaudz virs +8 grādiem, bet kopā ar nepatīkamām vēja brāzmām.

Otrdiena būs šīs nedēļas pati siltākā diena, kopējā maksimālā temperatūra gaidāma aptuveni no +10 grādiem, savukārt dažādas piekrastes vietās līdz pat +18 grādiem, kas tik tiešām būs iespaidīgi silti, tomēr vai ar to viss būs gana labi? Jo arī otrdien daudzviet sagaidāms spēcīgs lietus, kas varēs pamatīgi pabojāt dienu.

Lasi vēl : Viktorijas Raidos pareģojums: Šīm 3 zīmēm Maijā gaidāma Patiesi milzīga veiksme

Savukārt trešdien no ziemeļrietumiem iegriezīsies spēcīgs vējš un gaisa temperatūra būs ap +10 grādiem ar spēcīgu vēju. Diemžēl, bet lietus varēs pāriet arī sniegā, kas liekas pat neticami.

Paziņots, ka nākamās nedēļas nogales laikapstākļus varēs noteikt ciklons, bet šādā adījumā nokrišņu un mākoņu daudzums palīdzētu izvairīties no milzīgiem aukstuma rekordiem. Taču ja debesis skaidroties, tad lielā daļā vaļā temperatūra var noslīdēt līdz pat -5 grādiem. Šādā gadījumā sagaidāms ne tikai sniegs, bet arī aukstuma rekordu laušana, kas liekas ļoti dīvaini, ņemot vērā, ka būs jau Maija mēnesis!

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *