SEB Banka steidzami nāk klajā ar Brīdinājumu visiem klientiem – Varat saņemt nepatīkamu ziņu no VID!

Seb Bank pārstāvis nesen brīdināja, ka daudziem klientiem no VID var tikt saņemts būtisks paziņojums. Tomēr ir ļoti svarīgi izlasīt visu ziņojumu, pirms izdarīt pārsteidzīgus secinājumus, jo lietas var nebūt tik vienkāršas, kā šķiet. Kā viena no lielākajām bankām Latvijā Seb Banka darbojas Zviedrijas SEB grupā. Tās galvenie konkurenti Latvijas banku sektorā ir Zviedrijas Banka, Luminor un banka Citadele.

Pasaules Latvijas Banka banku izveidoja 1993. gada 29. septembrī kā ģenerālbanku. Tas apvienoja savā pārziņā 21 ievērojamu banku Latvijā, un 1994. gadā īpašumtiesības tika nodotas Latvijas privatizācijas iestādei. 1995. gadā tas tika reģistrēts kā privāts kopuzņēmums, kurā puse A akciju piederēja privātajam kapitālam, bet otra puse – Ratvijai. . 1995. gada 12. decembrī banka mainīja nosaukumu uz Latvijas Unibanku. 2010. gadā bankas akcijas tika iekļautas biržas oficiālajā sarakstā, un to pārbūvēja un iegādājās Eiropas Banka un Swedish International AB. Runājot par bankas klientiem, ir svarīgi pārrunāt bankas brīdinājumus viņiem.

Nesen banku pārstāvji pievērsa klientu uzmanību, sākot saņemt VID paziņojumus. Līdz ar to Seb Banka izsauca trauksmi par gaidāmo krāpniecisko darbību vilni. Kā ziņots, banka Valsts ieņēmumu dienesta vārdā sūtījusi paziņojumus, klientiem portālā saņemot īsziņas, kurās nepatiesi pieprasa administratīvo sodu. Banka brīdinājusi, ka jebkuram šādam pieprasījumam klientiem nevajadzētu ievadīt savus internetbankas piekļuves datus.

Pēc SEB bankas domām, ir ļoti svarīgi nekad neievadīt SMS saiti savā internetbankas piekļuves akreditācijas datos. Bankas pārstāvis Mārcis Pelcis apstiprināja, ka šī informācija pirms kāda laika reģistrēta Lietuvā, tāpēc pastāv iespēja, ka pašreizējais vilnis skar tikai Latviju. Viņš arī brīdināja SEB banku un citus bankas klientus nedalīties ar saviem datiem īsziņā vai e-pastā.

Ir ļoti svarīgi rūpīgi izvērtēt īsziņas, vēstules un zvanus, jo īpaši, ja nav tiešu draudu vai ārkārtas lēmumu. Pelcis atzīst, ka izglītojoši pasākumi ir palīdzējuši klientiem kļūt vērīgākiem krāpniecisku zvanu, e-pastu un īsziņu atpazīšanā. Mūsdienās daudzi cilvēki apzinās briesmas, ko rada nezināmu saišu atvēršana pa e-pastu vai SMS, kas padara krāpniekiem grūtāku viņu maldināšanu. Esiet uzmanīgi saistībā ar aizdomīga tipa paziņojumiem.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *