Jau no 1. Maija – Visi, kuri brauks ar sabiedrisko transportu, būs jāņem vērā Jaunie un Stingrie noteikumi!

No 1.maija tiks ieviesti jauni noteikumi visiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri izlems pārvietoties ar sabiedrisko transportu vai jau to dara ikdienā. Diemžēl daudziem iedzīvotājiem tas ļoti nepatīk un tūlīt pat sapratīsiet kāpēc.  Sabiedriskais transports ir transporta līdzeklis, kas savieno pilsētu un tās apkārtnes priekšpilsētas. Sabiedriskais transports pilsētās parasti ietver tramvajus, trolejbusus, autobusus, metro un piepilsētas vilcienus. Tomēr autobusi un vilcieni parasti tiek izmantoti arī ārpus pilsētas. Prāmjus dažreiz izmanto arī sabiedriskajam transportam, ko parasti sauc par ūdens transportu. Kāda gan šeit tam visam saistība Jūs prasīsiet? Tūlīt sapratīsiet!

Tieši no 1. Maija gaidāma pilnīgi jauna kārtība, kas jau pakāpeniski tiek ieviesta un jāņem vērā, ka tas arī turpmāk tiks pakāpeniski ieviests vēl daudzos citos transportos.  Šāda kārtība paredzēta, lai mainītu pasažieru uzvedību, ļaujot reģistrēties katram braucienam, samazinot bezbiļetnieku skaitu. Turklāt, ierobežojot to cilvēku skaitu, kuri var braukt sabiedriskajā transportā netīrās vai nekoptās drēbēs, šī kārtība palīdz uzlabot dzīves kvalitāti ikvienam. Jūs noteikti prasīsiet, kā gan tas tiks panākts?

Brauciens šajos maršrutos ir jāreģistrē pie vadītāja. Tomēr braucējiem, kuri izmanto lietotni, lai samaksātu par braucieniem, izmantojot Koda biļetes, ir jāmaksā par braucieniem iekāpšanas brīdī un jāuzrāda vadītājam savā tālrunī brauciena apstiprinājums. Tādā veidā vadītājs nodrošinās, ka visi pasažieri ir reģistrēti un samaksāti par braucienu. Tieši vadītājs būs tas, kurš nelaidīs iekšā bomžus  un dzērājus, kuri smird. Šeit gan tas būs papildus slogs pašam šoferim, tomēr ja tas veiksmīgi izdosies, tās būs lielas izmaiņas visiem braucējiem.

No maija 11 sabiedriskā transporta maršruti Rīgā būs pieejami tikai pa priekšējā durvīm . Sākot ar 1.maiju, braucējiem būs pieejamas 11 sabiedriskā transporta līnijas – 11., 27. un 35. trolejbusu līnijas un 7., 9., 23., 26., 32., 44., 55. un 58. autobusu līnijas.

Esošās procedūras nosaka, ka pasažieri sabiedriskajos transportlīdzekļos iekāp tikai pa priekšējām durvīm un izkāpj pa vidējām un aizmugurējām durvīm. Bērnu ratiņu un ratiņkrēslu pasažieriem iekāpšanas kārtība paliek nemainīga un iekāpj caur vidējām durvīm.

Kopš 1. februāra jaunā sistēma darbojas sabiedriskā transporta līnijās 19 pilsētās, un saskaņā ar apkopotajiem datiem reģistrētie reisi šajās līnijās darba dienās pieauga par 24%, bet brīvdienās – par 33%. Vislielākais ceļojumu reģistrācijas pieaugums vērojams no pirmā brauciena līdz plkst.7 un vakarā pēc plkst.21.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *