“Tas ir Prātam Neaptverami!” Slavens cilvēks Latvijā brīnās par Šauminošu situāciju Slimnīcā!

Pirms neilga laika lielu uzmanību piesaistīja kāda vīrieša ieraksts sociālajā platformā – Twitter! Kopumā šim gadījumam tas viss beidzās daudz traģiskāk, nekā varētu gaidīt. Ir vērts atzīmēt, ka ziņas uzreiz nokļuva visu mediju pirmajās lapās, kas liek domāt, ka ar visu situāciju kaut kas tiešām nav kārtībā. Turklāt nav iespējams pateikt, kurš ir vainīgais. Pirmkārt, vīrietis paziņo, ka viņam nav atļauts apmeklēt slimo sievu, kura atrodas uz nāves gultas un nav zināms cik ilgi viņa spēs vēl ciest. Tas noticis Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS). Diemžēl nepagāja ilgs laiks, kad viņa sieva nomira, un viņam pat nebija iespējams no viņas atvadīties. Šeit uzreiz rodas jautājums, kā tas vispār var būt iespējams?

Latvijā ļoti pazīstams cilvēks Andris Reizenbergs sacīja: “Skatījos Panorāmu un brīnījos, kā slimnīca var atteikties tikties ar slimu sievu, varbūt pēdējo reizi? Tas ir neticami!” Paziņojumā bija daudz komentāru, populārākie no kuriem bija “Šis nav izņēmums, tāda ir mūsu sistēma!” LTV raidījums Panorāma uzreiz atklāja, ka RAKUS nekavējoties sāka ļoti detalizētu iekšējo izmeklēšanu par ārsta rīcību, kas saistīta ar atteikšanos apmeklēt smagi slimo sievu. Diemžēl viņš nomira reanimācijas nodaļā. Šeit ir tikai viens jautājums, kurš var sniegt tādu atbildi, kas nelaiž cilvēku tuvāk mīļotajai? Kurš par to būs atbildīgs?

Jādomā rūpīgi, saka RAKUS neiroloģijas klīnikas vadītājs Guntis Karelis, sakot, ka tas bijis tikai pilnīgs neveiksmīgs pārpratums. “Slimnīcas un klīnikas vārdā izsaku visdziļāko līdzjūtību par šo traģisko notikumu. Par pacientu aizmirstības beigām un neattīstīto savstarpējo empātiju starp ārstiem un pacientiem. Tas ir patiešām, ļoti skumji, lai neteiktu vairāk.”

Acīmredzot viss nebija tik tīrs, kā domājām, jo ​​ziņas vairākas reizes satricināja ne tikai medijus, bet arī sociālos tīklus. Ikvienam ir tiesības tikt vaļā no kāda, kuru mīl, un tas ir saprotami. Bet redziet, slimnīcas šeit to aizliedz, kas rada daudz jautājumu par to, kā kāds to var un kā vajadzētu darīt.

Arī sociālajos medijos bija redzams, ka cilvēki nav tikai sašutuši par situāciju. Jo viņu var aizstāt jebkurš, zinot, ka cilvēks jebkurā brīdī aizies, kā gan lai neatvadās? Kā jūs vērtējat notikušo, vai kaut ko tādu varētu pieļaut?

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *