“Kaut kas Prātam neaptverams!” Latvijā labi zināms cilvēks izbrīnīts par nepieļaujamu situāciju slimnīcā!

Nesen kāda anonīma vīrieša ieraksts Twitter kļuva plaši izplatīts, piesaistot plašu uzmanību. Lielākā daļa to noteikti jau paspēj izlasīt, jo tas pārņēma burtiski visus sociālos tīklus un medijus. Taču, tūlīt sapratīsiet kāds bija visa esošais iemesls.  Diemžēl situācija, ko tā atklāja, bija nepatīkamāka, nekā varētu gaidīt. Šīs ziņas pat tika publicētas lielāko plašsaziņas līdzekļu virsrakstos, un neviens nezināja, kurš ir atbildīgs un brīžiem pat likās, ka cilvēki tēlo muļķus esošajā situācijā, lai neviens neuzņemtos atbildību. Taču, kas patiesībā notika?

Vīrieša aspektā tika apgalvots, ka viņam liegts apmeklēt slimo sievu Rīgas Austrumu klīnikas universitātes slimnīcā (RAKUS), kas pazīstama arī kā “Gaiļezers”, kur viņa vēlāk aizgājusi mūžībā. Ieraksta kopīgošana tiešsaistē piesaistīja kādas Latvijā ievērojamas personas uzmanību, kura izteicās par šo jautājumu un kā vispār šādas lietas var notikt? Tas ir vienkārši nenormāli un pat slimi! Iedomājaties, ja kas tāds notiktu ar Jums vai Jūsu mīļoto cilvēku?

Andris Reizenbergs raidījumā Panorāma pauda neticību slimnīcas atteikumam pieļaut vīra vizīti pie viņa smagi slimās sievas. Reizenberga tvīts izraisīja virkni reakciju, un viena populāra atbilde apgalvoja, ka šāda nolaidība nav reta parādība, bet gan liecina par kļūdainu sistēmu. Attiecīgā slimnīca Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) ir sākusi iekšējo izmeklēšanu, lai noskaidrotu ārsta rīcību šajā jautājumā. Tomēr incidents rada aktuālus jautājumus par atbildību un šādu incidentu pamatcēloņiem.

RAKUS primārās neiroloģijas un neiroķirurģijas iestādes vadītājs Guntis Karelis pauda nožēlu par satraucošo pārpratumu. Viņš izteica līdzjūtību pacienta ģimenei, atsaucoties uz nespēju nodibināt nepieciešamo uzticību starp ārstu un pacientu.

Šīs lietas ietekme izskanēja sociālajos medijos, Vladi Spars paužot ciešanas, ko tā viņam izraisījusi. Ir dabiski, ka ģimenes locekļi vēlas ar cieņu atvadīties no saviem mīļajiem, un slimnīcas aizliegums to darīt tikai palielina sirdssāpes.

Situācija ir acīmredzama sociālo mediju platformās, kur cilvēki slēpj savu pamatoto niknumu par to, ka viņu tuviniekiem ir liegta piekļuve palātai, lai galīgi atvadītos no aizgājēja. Pat ja tas ir atļauts, tikai daži var apmeklēt “Izredzēto”. Kāds ir jūsu skatījums uz šo notikumu? Vai tas ir kaut kādā veidā pieļaujams?

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *