Sociālos medijos notiek milzu tracis – Rīgā, blakus Origo sagruvusi piecstāvu ēka!

Ceturtdien Rīgas centrā būvlaukumā sagruva neapdzīvota piecstāvu ēka, zem ēkas iesprūdušas vismaz trīs automašīnas, taču informācijas par cietušajiem nav, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). 14:15 VUGD saņēma izsaukumu no Satekles ielas, kur bija sagruvusi piecstāvu ēka. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka būvlaukumā sagruvusi ēka, un zem ēkas iespiestas vismaz trīs automašīnas.

Objektā izveidota operatīvā komanda, lai efektīvāk koordinētu ēkas pārmeklēšanu. No blakus esošajām ēkām tiek evakuēti cilvēki un tiek pārmeklēta sabrukusī ēka. Štābā strādā VUGD, AS “Latvijas gāze”, pašvaldības policijas, valsts policijas pārstāvji un būvinženieru vadītāji. Notikuma vietā strādā 34 glābēji ar 6 naftas autocisternām, glābšanas auto un kāpņu auto.  Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas pilsētas policijas galvenais komunikācijas speciālists Toms Sadovskis, šobrīd satiksmei ir slēgta Dzirnavu iela un tiek darīts viss iespējamais, lai satiksmi atjaunotu pēc iespējas ātrāk.

Tiek evakuēti tuvējo ēku iedzīvotāji. Šobrīd ir atbraucis “Rīgas satiksmes” autobuss un evakuētie var palikt. Aģentūras LETA novēroja, ka apkārtne ap objektu bija daļēji norobežota. Gājējiem slēgta Dzirnavu ielas viena puse, kā arī Dzirnavu ielas posms starp Satekles un Ernesta Birznieka-Upīša ielu. Neierobežota ir gājēju kustība Satekles ielā, kur ir divas sabiedriskā transporta pieturas.

Satekles un Dzirnavu ielās atradās vairāki VUGD, policisti un medicīnas darbinieki. Šajā vietā notiek nekustamo īpašumu attīstītāja “Linstow Baltic” plānotā Satekles biznesa centra būvniecība. Būvdarbu ģenerāluzņēmējs ir SIA “Bukoteks”. “Bukoteks” pārstāvis aģentūrai LETA sacīja, ka šobrīd uzņēmumam nav komentāru par notikušo.

“Linsto Baltic” pārstāvis piebilda, ka būvprojekta realizācijas gaitā bija paredzēts saglabāt sagruvušās ēkas fasādi, integrējot to jaunajā ēkā.
Biroju ēka atradīsies netālu no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas un biznesa centra “Origo One”, starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnava un Satekles ielām.


Topošais 12 000 kvadrātmetru liels Satekles biznesa centra biroju komplekss kopumā sastāvēs no piecām savstarpēji savienotām ēkām, no kurām divas apvienos pilsētas kultūrvēsturisko mantojumu. Kompleksa galvenajai ēkai būs septiņi stāvi un zināms, ka “SEB banka” būs jaunās ēkas galvenais nomnieks, pārceļoties uz galveno biroju biznesa centrā Satekle.

2021. gada oktobrī “SEB banka” parakstīja līgumu ar “Linstow Baltic” par biroja ēkas būvniecību un nomu bijušās “Mildas tirdziņas” vietā Ernesta Birznieka-Upīša ielā Rīgas centrā, kas atrodas Blakus stacijas laukums. Plānots, ka “SEB banka” uz jaunu biroju pārcelsies 2025.gada sākumā. Šobrīd “SEB Bankas” galvenais Latvijas birojs atrodas Valdlaučos, Meistaru ielā.

Puses vienojās neizpaust darījuma summu.

Kā norāda “Linstow Baltic” direktoru padomes priekšsēdētājs Frode Gronvolds, biedrības “SN&L” (SIA “Lauder Architects”, SIA “Sarma&Norde arhitekti”) izstrādātais risinājums pilnībā atbilst “Linstow” attīstības vīzijai. Baltic” veidot ilgtspējīgu biznesu pilsētas centrā Centrā un ir saņēmis atļauju turpmākai īstenošanai no aģentūras, kas pārrauga galvaspilsētas attīstību.

Kā ziņots, “Linstow Baltic” plāno būvēt biroju ēku bijušās “Mildas tirdziņas” vietā netālu no stacijas laukuma.

Jau 2017. gadā nekustamo īpašumu attīstītājs “Yaste Group” paziņoja par ieceri šeit būvēt “Radisson RED” zīmola viesnīcu. 2020.gadā plānots, ka viesnīcu grupa “The Rezidor Hotel Group” Rīgā atklās jaunu “Radisson RED” zīmola viesnīcu. Jaunajā viesnīcā plānoti 220 numuriņi.

“Rinstow Baltic” pārstāvji aģentūrai LETA pastāstīja, ka īpašumtiesības uz zemi tika pārreģistrētas 2021.gada 16.jūnijā “Rinstow” grupas uzņēmumam. Teritoriālās zemes vienības tiesiskais īpašnieks tagad ir SIA “Satekles Business Centre”.

Kā liecina “Firmas.lv” informācija, 2021.gadā “Linsto Baltic” apgrozījums būs 3,524 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 24,1% salīdzinājumā ar 2020.gadu, savukārt uzņēmuma zaudējumi vairākkārt samazināti, sasniedzot 21 093 eiro.

“Linsto Baltic” reģistrēta 2004.gadā ar 1,1 miljona eiro pamatkapitālu. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums “Linstow”. “Linstow” pārvalda un attīsta t/c “Origo” Latvijā un lielāko t/c “Ülemiste” Igaunijā.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *