Bricis paziņo, kad Latvijā paliks krietni aukstāks un rudenīgāks… Tūlīt prasīsies jau siltās jakas!

Pagājušajā nedēļā tika izteiktas vairākas prognozes, kas liecināja, ka Latviju tuvākajā laikā varētu pārņemt vēl viens karstuma vilnis, kurš iespējams varētu pat uzstādīt jaunus nacionālos siltuma rekordus.

Šīs prognozes izraisīja lielu interesi un bažas par to, kādi būs laikapstākļi tuvākajās dienās.

Meteorologs Toms Bricis pirms gandrīz nedēļas apstiprināja, ka tuvākajā laikā Latviju tiešām gaida tveice. Viņš norādīja, ka siltuma vilnis tuvojas un varētu radīt ievērojamu karstumu, kas ietekmēs ikdienas dzīvi.

Šorīt Bricis bija viesis raidījuma “Rīta Panorāma” studijā, kur sniedza detalizētākas prognozes par gaidāmo nedēļu un nākamajām brīvdienām.

Viņš dalījās ar konkrētām un precīzām ziņām par to, kādi laikapstākļi gaidāmi tuvākajā nākotnē.

Bricis apliecināja, ka tuvākajās dienās laika apstākļi kļūs arvien siltāki, un tās būs sausākas, siltākas un saulainākas.

Viņš paskaidroja, ka ar katru dienu temperatūra pakāpsies, sniedzot vairāk vasarīgas sajūtas.

Šobrīd prognozes liecina, ka ceturtdiena un piektdiena būs šīs nedēļas visvairāk vasarīgās un siltās dienas, kad gaisa temperatūra var sasniegt no +24 līdz +29 grādiem pēc Celsija.

Tomēr, lai arī šie rādītāji var šķist augsti, Bricis uzsvēra, ka šo periodu nevarētu uzskatīt par pilnībā izteiktu karstuma vilni, kā tas tika prognozēts sākotnēji.

Vairākas dienas pēc kārtas saglabāsies augsta temperatūra, taču šobrīd šķiet, ka sākotnēji paredzētais ekstremālais karstuma vilnis varētu izrādīties mazāk intensīvs nekā tika prognozēts iepriekš. Tātad, lai arī gaidāmie temperatūras rādītāji būs augsti, tie nebūs pietiekami ekstrēmi, lai radītu pilnīgu siltuma vilni.

Kā paziņots tad situācija var mainīties ļoti strauji un sagaidāms ne tas labākais scenārijs :

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *