Vasara vairs nebūs tāda, ka tika cerēts iepriekš : Sinoptiķi steidzīgi snieguši prognozi atlikušajai vasarai

 Viņi brīdina par daudziem pārsteigumiem laika apstākļos, kas var mainīt tradicionālos priekšstatus par vasaras aktivitātēm un ietekmēt jūsu plānus.

Prognozēšanas dati liecina par lielām svārstībām laikapstākļos, ar periodiem ar siltu laiku, kas bieži pārtrauks lietusgāzes un negaisi, kā arī atdzišanas periodi.

Šāda nepastāvība būs īpaši izteikta centrālajā Eiropā, padarot laikapstākļu prognozes ļoti sarežģītas. “Mēs paredzam, ka laikapstākļi būs bieži un būtiski mainīgi,” viņi uzsver.

Tādējādi vasaras plāni būs jāpielāgo neprognozējamajiem laikapstākļiem, kas varētu piedāvāt gan izaicinājumus, gan jaunas piedzīvojumu iespējas. Meteorologi iesaka būt elastīgiem un gataviem ātri pielāgoties jauniem apstākļiem. Laikapstākļi var ietekmēt ceļojumus un brīvdabas aktivitātes, tāpēc ir vērts izveidot alternatīvus plānus, lai nodrošinātu, ka jūs varat baudīt vasaru neatkarīgi no laika apstākļiem.

Leuss, atsaucoties uz jaunākajām prognozēm par gaidāmo karsto vasaru, norāda uz šīm diskusijām kā liecību par globālajām klimata izmaiņām, kas ietekmē visu pasauli.

Vai Austrumeiropu gaida “nebijuši karsta vasara”? Meteorologi uzskata, ka 2024. gada vasara var būt vēl siltāka par rekordkarsto 2023. gadu.

“Saskaņā ar globālo sasilšanas tendenci, var sagaidīt, ka šis gads kopumā, it īpaši nākamā vasara, būs siltāks nekā iepriekšējais,” skaidroja Leuss.

Leuss arī brīdināja, ka siltums, ko novēroja aprīļa sākumā Austrumeiropā, var būt tikai īslaicīgs pavasara siltuma vilnis. “Drīz temperatūra atgriezīsies pie normālajām vērtībām, un dažviet varētu sagaidīt slapju sniegu un salnu,” viņš piebilda.

Leuss, runājot par Latvijas laika apstākļu prognozēm, norāda uz gaidāmiem mainīgiem laika apstākļiem. Pavasarī temperatūra varētu svārstīties, būs gan īpaši siltas dienas, gan vēsākas dienas ar iespējamām nokrišņu pilnām periodiem.

Tādējādi, kaut arī ir redzama globālās sasilšanas ietekme, vietējās prognozes liecina par neprognozējamu laika apstākļu gaitu, kas prasa piesardzību un pielāgošanos mainīgajiem apstākļiem visā pasaulē.

Šī gada vasarā tiek prognozēti silti laika apstākļi, un ilgtermiņa novērojumi liecina, ka temperatūras varētu būt vēl siltākas par parastajām šajā sezonā. Jau jūnija sākumā temperatūra pārsniedza parastās normas par 3 grādiem, un līdz pat 15. oktobrim prognozējas temperatūras no +28 līdz +30 grādiem.

Jūlija otrajā pusē daudzās dienās vidējā josla var sagaidīt siltumu līdz pat +35 grādiem, bet augusts nesīs atvēsinošus vējus un bagātas lietusgāzes. Lai gan jūlijs būs silts, tas tomēr nebūs tik karsts, kā sākotnēji tika prognozēts, bet temperatūra var pārsniegt +30 grādu atzīmi.

Augusts būs atšķirīgs ar lielu nokrišņu daudzumu, turklāt temperatūra paliks normālā līmenī, neradot intensīvu karstumu vai sausumu. Jūnija beigās prognozēts salīdzinoši vēss laiks, un nav redzamas pazīmes par ārkārtēji karstu vasaru.

Neskatoties uz dažu prognozētāju brīdinājumiem par iespējamu ekstrēmu karstumu vasarā, faktiski pašlaik nav skaidru pierādījumu vai oficiālu prognožu par šādiem laika apstākļiem. Jūnija sākumā bija īslaicīgs karstums, bet tas ātri nomainījās ar vēsu laiku, kas rada aukstuma sajūtu un norāda uz rudens tuvošanos. Oficiālie meteorologi arī nav apstiprinājuši īpaši karstu vasaru šajā gadā.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *