Meteorologi beidzot nosauc pavisam precīzu datumu, kad atgriezīsies pavasara siltums, gaidāmi pat +16 grādi

Burtiski tikko meteorologi ar lielu precizitāti izklāstīja ilgstoši gaidīto pavasara atgriešanās scenāriju, prognozējot konkrētu datumu, kad siltums un saulīte iegriezīsies mūsu dzīvēs. Šī prognoze ir patiess iedrošinājums, jo gaidāmais siltums potenciāli var sasniegt pat līdz +16 grādiem atsevišķās vietās.

Tas sola iezīmēt pagrieziena punktu, kad varam sagaidīt svaigu un patīkamu pavasara atmosfēru, kas izgaismo mūsu ikdienu ar siltumu un saules gaismu. Šāda veida meteoroloģiskās prognozes sniedz iedrošinājumu un radīs nepacietību, gaidot to brīdi, kad varēsim baudīt pavasara sajūtu pilnā krāšņumā.

Pašlaik Austrumeiropā valdošais aukstais laiks turpinās un saglabāsies ilgu laiku, ja ticam meteorologu ekspertu prognozēm, kas norāda uz temperatūras paaugstināšanos ne agrāk kā marta vidū.

Meteorologi akcentē, ka šis ilgstošais atdzišanas periods neiztiks bez saulainiem brīžiem, nodrošinot dažus atvieglojumus no aukstuma.

Sinoptiķi prognozē, ka salnas būs raksturīgas galvenokārt naktīm, un zemākie termometru rādītāji Eiropā noslīdēs līdz -3…-6 grādiem, bet Austrumeiropā brīžiem pat līdz -9…-11 grādiem. Dienas laikā varētu gaidīt temperatūras diapazonu no 0 līdz +5 grādiem, saulainajā laikā iespējams pacelties līdz +3…+7 grādiem.

Pirmā jūtamā stratēģiskā sasilšana, kuru sinoptiķi provizoriski prognozē no 16. marta, varētu ievērojami mazināt aukstuma sajūtu.

Neraugoties uz prognozēto siltumu, neliels nokrišņu daudzums un neparasts mākoņu klātbūtne ļaus saulei dienas laikā palielināt gaisa temperatūru līdz komfortablām vērtībām, sniedzot brīnumainu kontrastu pret iepriekšējiem aukstajiem dienām.

Kopš 9. marta Austrumeiropā ir ieplūdusi intensīva aukstā gaisa straume no ziemeļiem, rada jūtamu temperatūras kritumu. Sinoptiķu prognozes liecina, ka naktīs sals pastiprināsies, sasniedzot -5…-10 °C robežas, bet dienā temperatūra stabilizēsies tuvu 0 °C.

Aktuālās sinoptiskās situācijas mainīšanās šajā nedēļā ir novērojama, kā ziņo ārzemju Hidrometeoroloģijas centrs.

Lielākā daļa valsts teritorijas joprojām atrodas paaugstināta spiediena laukā, taču gaisa plūsmas mainīsies, līdz ar to temperatūra sāks krist no 9 marta.

Saskaņā ar jaunajām sinoptiķu prognozēm, nākamajās divās dienās valsts rietumu un ziemeļu centrālajos reģionos, it īpaši 9. marta pēcpusdienā, kā arī dienvidu daļās 10. martā, vietām gaidāms neliels lietus. Naktī nokrišņi varētu pāriet par slapju sniegu. Pārējā teritorijā saglabāsies bez nokrišņiem un nosacījumi paliks salīdzinoši nemainīgi. Šie prognozētie notikumi sniedz ieskatu nākotnē un piedāvā priekšstatu par tuvāko laika posmu laikapstākļu mainīšanās.

Taču dažviet reģionos tiek solīti pat līdz +16 grādiem – Kur tieši un kad?

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *