Toms Bricis negaidīti paziņo par gaidāmo laiku līdz Februāra beigām – Prognoze pārsteidz!

Latvijā pavasaris iestājies mēnesi ātrāk nekā parasti iestājošajam laika apstāklim, un saskaņā ar prognozēm šis temperatūras režīms turpināsies līdz pat februāra beigām. Šāda novirze no parastā klimata liecina par nepieklājīgi agrīnu pavasara iestāšanos, kas pārsniedz ilgtermiņa meteoroloģiskos standartus.

Šajā periodā parasti gaidīta ziemas aukstums , bet šoreiz temperatūra raksturīga marta beigām vai pat aprīļa sākumam, atklājot neparedzamu klimatisko dinamiku.  Brīvdienās prognozēts, ka lietus būs parasti klāt, un sestdienas pēcpusdienā plānots spēcīgs dienvidu un dienvidrietumu vējš, kas brāzmās sasniegs 15–20 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra brīvdienu naktīs sagaida diapazonā no 0 līdz 5 grādiem pēc Celsija, savukārt svētdienas rītos Vidzemē un Latgalē to varētu sagaidīt līdz pat -2 grādiem. Tomēr pēcpusdienās gaisa temperatūra pieaugs un svārstīsies no 4 līdz 9 grādiem pēc Celsija. Šīs prognozes liecina par mainīgu un dažkārt neparedzamu laika apstākļu dinamiku, kas raksturīga brīvdienu laikā.

Sestdien Zemgalē, Sēlijā un Latgales dienvidos gaidāms, ka gaisa temperatūra sasniegs līdz pat 10 līdz 11 grādiem pēc Celsija, izceļoties ar salīdzinoši siltiem laika apstākļiem šajā reģionā.

Turklāt prognozēts, ka arī nākamnedēļ laiks saglabāsies mēreni silts, un tikai dažās naktīs un vietās gaisa temperatūra var noslīdēt kādu grādu zem nulles. Tomēr vairumā gadījumu temperatūra paliks pozitīva, dienās sasniedzot pat 3 līdz 10 grādus pēc Celsija.

Tāpat ir prognozēts, ka dažās dienās, it īpaši vietās, temperatūra varētu paaugstināties līdz pat 11 līdz 13 grādiem, radot pievilcīgus un salīdzinoši siltus laika apstākļus šajā laika periodā. Šie prognozētie mainījumi liecina par nepastāvīgu un daudzveidīgu laika raksturu, kas varētu iepriecināt ikvienu, kurš novērtē dažādību un nestandarta laika apstākļus.

Taču pašu svarīgāko Bricis vēl tikai paziņo un atklāj, kas gaidāms vēl tālāk! Izrādās, ka sagaidāmi iepriekš nezināmi pārsteigumi, laiks tiem ķerties klāt!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *