Latvijas meteorologi izplata ļoti netipisku ziņu par gaidāmo laiku Tuvākajās dienās; Kas tāds vēl nav piedzīvots

Latvijas meteorologi sniedz neierastu prognozi attiecībā uz nākamo laika posmu un dalās ar informāciju, kas līdz šim Latvijā nav bijusi ierasta.

Šā iemesla dēļ februāris tiek uzskatīts par ziemas pēdējo mēnesi, savukārt marts atzīmē pavasara sākumu. Katru gadu šajā reģionā kalendārais pavasaris sākas 1. martā un turpinās līdz 31. maijam vai pat 1. jūnija sākumam.

Astronomiskais pavasaris sākās 20. martā Šis notikums simbolizē pāreju no astronomiskās ziemas uz astronomisko pavasari un ir svarīgs brīdis, ko atzīmē astronomi.

Pavisam nesen piedzīvotais notikums, pazīstams kā pavasara ekvinokcija, iezīmēja svarīgu laikposmu, kurā dienas kļuva garākas un gaišās stundas pieauga, sākot no 18. marta. Astronomiskais pavasaris turpināsies līdz 21. jūnijam, kad iestāsies vasaras saulgrieži.

Vispāratzīta informācija norāda, ka ziemeļu puslodē astronomiskais pavasaris tradicionāli sākas 20. marta vakarā, bet dienvidu puslodē šajā laikā notiek astronomiskais rudens sākums.

Tomēr šogad pavasarim piemīt kaut kas neparasts, un tas piešķir tam īpašu raksturu. Šis pavasaris sola būt kaut kas izcilāks, iespējams, ar neierastiem meteoroloģiskiem apstākļiem vai citiem interesantiem notikumiem, kas piešķir šim gadalaikam papildu spilgtumu un pārsteigumu. Tādējādi mums šķiet, ka pavasarim ir sagatavots kaut kas īpašs un nepierasts, kas padara to par vēl interesantāku periodu.

Astronomiskais kalendārs norāda, ka marta sākumā divas trešdaļas atzīmē ziemas izsīkšanu, bet mēneša pēdējā trešdaļa iezīmē pavasara iestāšanos. Tomēr, pirms oficiālā pavasara sākuma, saskaņā ar kalendāru un astronomisko definīciju, sākas nozīmīgs posms, ko sauc par Saules pavasari, un tas jau sniedz savas pirmās pazīmes jau 5. februārī.

Šajā periodā saules gaismas ilgums pakāpeniski palielinās, radot ievērojamu dienas pagarināšanos. Ziemeļu puslodē gada tumšākais ceturksnis noslēdzas šajā laikā, un saules avots saglabājas līdz 6. maijam. Šajā periodā dienasgaisma pagarinās par aptuveni septiņām stundām, nodrošinot gaismu un siltumu, kas veicina pavasarīgo atmosfēru un dabas atmodu. Šis dabas fenomens kalpo kā brīnišķīgs piemērs tam, kā Saules pavasaris maina vidi un iezīmē pavasara sākumu.

Latvijas meteorologi nesen piedalījās vienā no televīzijas raidījumiem, daloties ar izcilu un pārsteidzošu informāciju. Viņa prognozē, ka pēc jau tuvākajā laikā sāksies ļoti netipisks periods visā Latvijā! Bet, kas tieši notiks?

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *