Bricis nāk klajā ar nepatīkamu paziņojumu par gaidāmo laiku tuvākajās dienās “Situācija strauji mainīsies!”

Bricis tik tikko publicējis jaunāko laika prognozi, kas liecina par nepatīkamām pārmaiņām mūsu tuvumā nākamajās dienās. Diemžēl prognoze nav iepriecinoša, it īpaši tuvākajām dienām. Šķiet, ka mūs gaida sarežģītāki laikapstākļi, un šeit ir daži iemesli, kas to atspoguļo.

Šodien, saskaņā ar prognozēm, Latvijas laika apstākļi uzlabosies, nodrošinot siltākas temperatūras, taču šo labvēlīgo tendenci pavērs arī ievērojami pastiprinās vēja brāzmas . Debesis turpinās būt pārsvarā apmākušas un salīdzinoši drēgnas.

Naktī reģionos vietām sagaidāms neliels nokrišņu daudzums, kas izpaudīsies kā smalks sniegs. Kurzemē papildus var rasties arī smidzinošs lietus, un dažviet veidosies apledojums. Dienas laikā lietus galvenokārt prognozēts Kurzemē, bet vakarpusē arī Zemgalē un Vidzemes rietumos. Šīs laika apstākļu izmaiņas sola interesantu dienas ritmu ar dažādiem atmosfēras parādībām un izaicinājumiem.

Lēnais dienvidu un dienvidaustrumu vējš šobrīd rada vēja brāzmas, kuras var novest pie vietējas dūmakas un miglas parādīšanās. Šī atmosfēras situācija rada iespēju, ka dažās vietās varētu novērot samazinātu redzamību un palielinātu mitruma līmeni, radot nosacījumus spēcīgam lietam, kā arī veidosies migla.

Šie vēja apstākļi sniedz ieskatu ne tikai meteoroloģiskajās, bet arī vizuālajās izmaiņās, piedodot videi savdabīgu noskaņu un veidojot interesantu ainavu.

Nakts laikā gaidāma minimālā gaisa temperatūra no -2 līdz 2 grādiem, valsts austrumos var pat nokrist līdz -5 grādiem, bet dienas laikā temperatūra pacelsies līdz 1-5 grādiem.

Tomēr tas vēl nebūt nav viss un situācija mainīsies vēl nepatīkamāk nākamajā dienā…

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *