Sinoptiķi beidzot paziņo, kad varēsim izbaudīt pavasarīgo saulīti – Vietām būs pat virs +13

Latvijas meteorologi beidzot sniedz prognozes par pavasarīgo sauli, kuru varēsim baudīt tuvākajos laika posmos. Vietām Latvijā prognozēti pat virs +13 grādiem, atnesot mums ilgi gaidītos siltuma mirkļus. Tomēr, lai gan saulīte sāks mūs lutināt, ir jautājums par to, vai sniegputenis beidzot atkāpsies un atstās vietu pavasarim.

Pavasarim Latvijā vidēji pienāk marta un aprīļa mēnešos, kad aktīvi sāk zaļot koki un parādās pirmais pavasara ziedējums un pumpuri. Šajā periodā laika apstākļi var būt ļoti mainīgi, bet pavasarim ir raksturīgas pieaugošas temperatūras, ilgākas dienas un bieži nokrišņi, kas veicina dabas atmodu un jaunu augu izaugsmi. Pavasara iestāšanās Latvijā ir brīdis, uz kuru gaida daudzi, jo tas nes līdzi siltumu, zaļumu un dzīvības atdzimšanu pēc aukstajiem ziemas mēnešiem.

Pavasarī dienas gaismas ilgums palielinās, kas veicina zāles zaļumu, koku pumpuru ziedēšanu un citu augu aktivitāti. Šis periods Latvijā iezīmē pāreju no ziemas uz vasaru, kurā dabā notiek aktīva dzīves atmoda. Lai gan pavasara sajūtu var pavērot, meteorologi joprojām sniedz prognozes par to, kad tieši varēsim baudīt pilntiesīgo pavasara sauli.

Iepriekšējās nedēļas laikā Latvijas laikapstākļi bija daudzveidīgi, jo valsti skāra vairākas nokrišņu zonas. Šajā laikā dažos reģionos jau bija novērojama meteoroloģiskā pavasara iestāšanās pazīmes. Tomēr ir gaidāms, ka nākamajā nedēļā, sasilšanas ietekmē, nokrišņi būs pārsvarā šķīstoši sniega veidā, pārejot uz lietu. Šie prognozētie notikumi rada pozitīvas cerības uz pavasara iestāšanos, sniedzot mums gaidīto siltuma un dzīvības atgriešanos dabā.

Nedēļas noslēgumā ir prognozēta atmosfēras temperatūras paaugstināšanās līdz pat +10 grādiem vai nedaudz virs šīs vērtības. Šis sasilšanas posms varētu veicināt sniega uzkrāšanās samazināšanos daudzviet Latvijā, atverot ceļu meteoroloģiskā pavasara iestāšanās pazīmēm dažādos reģionos.

Pirmdienas vakars saglabāsies samērā auksts, pavadošs mākoņainas debesis. Dienu raksturo minimāla nokrišņu iespējamība, kas var novērot tikai vakara gaitā dienvidrietumu rajonos, kur nedaudz snigs.

Naktī prognozēta temperatūras diapazons no -1 līdz -6 grādiem pēc Celsija, tomēr atsevišķos austrumu reģionos var sagaidīt vēl aukstākas vērtības līdz pat -14 grādiem pēc Celsija. Šāds laikapstākļu scenārijs var ietekmēt dažādus Latvijas novadus, radot kontrastu starp dienas un naktis, bet kopumā liekot prognozēt pavasara tuvošanos un aukstuma mazināšanos.

Taču sinoptiķi jau skaidri izteikušies arī par nepatīkamajām lietām – Lasi tālāk!

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *