Austrumu Slimnīca jau drīzumā plāno izveidot attālinātās ārstu konsultācijas

Labi zināmā Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca ir izvirzījusi lielus plānus! Tai skaitā: 2023. – 2028.gadam izvirzītajiem mērķiem – procesu digitalizāciju, pacientu ērtībām nodrošinot arī attālināto konsultāciju iespējas.

Kā informē RAKUS preses sekretāre Ilga Namniece, RAKUS padome apstiprinājusi turpmāko sešu gadu attīstības stratēģiju, kurā definēti galvenie slimnīcas attīstības mērķi un sasniedzamie rezultāti. Slimnīcas stratēģijas tapšanā aktīvi iesaistījās stacionāru, klīniku un nodaļu vadītāji, ārsti un aprūpes personāls, kā arī atbalsta personāls.

Slimnīcas stratēģiskā vīzija ir virzīties uz Latvijas Vēža centra akreditāciju, lai valstī īstenotu sistemātisku onkoloģisko pacientu ārstēšanas un aprūpes vadību un piemērotu vienotu multidisciplināru pieeju katram onkoloģiskajam pacientam – no diagnozes noteikšanas līdz. paliatīvā aprūpe un mūža beigu aprūpe. Vēža ceļu izveide pacientiem ar vairāk nekā 30 audzēju veidiem palīdzēs informēt un labāk izprast katru ārstēšanas posmu, to secību, veicinot informētību, sadarbību un sadarbību slimības uzveikšanai. RAKUS mērķi ir uzlabot onkoloģisko pacientu diagnostisko izmeklējumu pieejamību, ieviest kompleksu pieeju vēža aprūpē un atvieglot rehabilitācijas pakalpojumu pieejamību.

Sirds un asinsvadu slimību augstā sastopamība kopā ar minimāli invazīvās ķirurģijas progresu liek izstrādāt novatorisku terapeitisko radioloģiju un minimāli invazīvas ķirurģiskas pieejas, kas ļauj ne tikai agrāk atklāt un diagnosticēt veselības problēmas, bet arī ārstēt tās agrāk un saudzīgāk. , kas savukārt ļaus pacientam ātrāk atveseļoties un atgriezties pie dzīves sociālajām aktivitātēm.

Visplašākais neatliekamās palīdzības apskats pieejams šeit. Vienlaikus NMPUK ir vienīgā vieta Latvijā, kas sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību, kā arī pacientiem ar multiplo traumām, tāpēc plānojam vēl vairāk vienkāršot un standartizēt neatliekamās palīdzības pacientu ārstēšanu.

Ņemot vērā, ka arī visa Latvijas sabiedrība noveco un ka jau aptuveni piektā daļa Latvijas iedzīvotāju ir vecāki par 65 gadiem, nākotnē palielināsies pacientu īpatsvars ar vairākām hroniskām slimībām un trīs vai četrām konkurējošām diagnozēm. , RAKUS sniegs minētajiem pacientiem kompleksu veselības aprūpes pakalpojumu komplektu, kas tiks sniegts un centralizēts fiksētos “Biērniekos”.

Turklāt slimnīcas stratēģija paredz saglabāt vadību un sniegt medicīnisko palīdzību pacientiem dažādu bīstamu infekciju uzliesmojumu, epidēmiju un pandēmiju laikā, kā tas notika Covid-19 pandēmijas laikā. Nākotnē slimnīca nodrošinās arī bīstamu infekciju un multirezistentu mikroorganismu agrīnu diagnostiku un turpmāk veiks patogēnu genoma sekvencēšanu nepieciešamo epidemioloģisko izmeklēšanu veikšanai. Slimnīcu infrastruktūras būvniecības projekti turpmāk tiks īstenoti stingri atbilstoši infekciozo/neinfekciozo pacientu plūsmai.

Cerot nākotnē veicināt un attīstīt infekciju slimību ārstēšanu poliklīnikās un dienas stacionāros. Viens no svarīgākajiem slimnīcas stratēģijā definētajiem nākotnes mērķiem ir nodrošināt kvalitatīvu veselības aprūpi, kuras pamatā ir izcila pacientu pieredze.

RAKUS padomes priekšsēdētāja Tīna Kukka pastāstīja, ka, strādājot pie stratēģijas, kas ilga gandrīz divus gadus, tika ņemts vērā galvenais mērķis – pacientu labums. Stratēģijā uzmanība pievērsta arī personālam, bez kura labklājības nav iespējams nodrošināt atbilstošu pacientu aprūpi, un iestādei kā klīniskai universitātes slimnīcai jānodrošina rezidentūras apmācība un zinātniski pētnieciskais darbs medicīnas attīstībā. Nozīmīga sadaļa veltīta arī informācijas sistēmu un jauno tehnoloģiju attīstībai.

Tomēr Kukka atzina, ka visgrūtākais, lai pilnībā īstenotu stratēģiju, ir prognozējama finanšu pieejamība, ņemot vērā, ka RAKUS gandrīz pilnībā ir atkarīgs no valsts budžeta, jo tas diktēs daudzu programmu ieviešanu.

RAKUS valdes loceklis un galvenais ķirurģijas speciālists Haralds Plaudis sacīja, ka izstrādātā stratēģija ļaus daudznozaru profesionālām komandām mērķtiecīgi virzīties uz pacientu vērstas veselības aprūpes un ārstēšanas nodrošināšanā. Stratēģijas izstrādē slimnīcu iedvesmojušas pasaules līmeņa un atzītas medicīnas iestādes – Sharite, Karolisnka, Helsinku universitātes slimnīca, kas jau šobrīd spēj nodrošināt augstākā līmeņa standarta veselības aprūpi.

“Mūsu mērķis ir arī nodrošināt iespēju ikvienam pacientam tuvākajā nākotnē saņemt integrētu medicīnisko palīdzību, lai viņam būtu skaidra izpratne gan par pašu ārstēšanas ceļu, gan arī turpmāko veselības uzraudzības procesu pēc izrakstīšanas no slimnīcas. Mēs tur ir arī liels fokuss uz pacientu tālākizglītību.”Mūsu personāla un zinātniskās darbības attīstība,” viņš uzsver.

Tāpat RAKUS mērķis ir turpināt pilnveidot informācijas sistēmas, iekārtas un tehnoloģiskos risinājumus, lai ārstu ikdiena būtu pēc iespējas vienkāršāka, lai viņi varētu koncentrēties uz svarīgāko – pacientu ārstēšanu. Šobrīd ir plānots attīstīt IT jomu, lai sasniegtu vienu no izvirzītajiem mērķiem – procesu digitalizāciju un pacientu attālinātās konsultācijas iespējas, skaidro slimnīcas valdes loceklis Andis Pinkulis.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *