Meteorologi steigšus iesaka sagatavoties! No 19. Janvāra sāksies īstākās šausmas kādas nav piedzīvotas gadiem!

Meteorologi ir izteikuši brīdinājumu par ārkārtēji nelabvēlīgiem laikapstākļiem, kas plānoti iestāties jau no 19. janvāra, radot īpašu izmaiņu klimatiskajā situācijā. Sagaidāma skarba un nestabila atmosfēra, kas sola piedzīvot negaidītus notikumus daudzos reģionos.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, tiek paredzēts jauns klimatiskais izaicinājums, kas ietekmēs gandrīz visas centrālās Austrumeiropas teritorijas. Iedzīvotājus šajos reģionos gaida svarīgas izmaiņas laikapstākļos, sākot ar spēcīgu sala periodu, kam seko strauja temperatūras paaugstināšanās un, pirms tam, ievērojams sniega daudzums no debesīm.

Prognozes norāda, ka šis laikapstākļu režīms varētu izraisīt briesmīgus rekordus un veidot ievērojamu vēsturisko ierakstu laikapstākļu novērojumu grāmatās. Iedzīvotāji tiek aicināti sagatavoties šiem ekstrēmajiem apstākļiem un rūpīgi sekot ziņām un meteoroloģiskajiem brīdinājumiem, lai nodrošinātu savu drošību un saglabātu gatavību iespējamiem negadījumiem.

Meteorologu prognozēs liecina, ka naktī uz piektdienu daudzos Austrumeiropas reģionos temperatūra noslīdēsies uz negaidīti zemām vērtībām, sasniedzot pat mīnus 20 grādus, tādējādi radot ārkārtējus salnas apstākļus, kas pirmo reizi pēc Jaunā gada svētku laikā novēroti šajā apgabalā.

Pēcpusdienā temperatūra nedaudz paaugstināsies, taču vienlaikus gaidāma intensīva snigšana, kas turpināsies no pusdienas līdz nākamās dienas beigām. Meteoroloģiskie eksperti prognozē, ka šī snigšana var kļūt par spēcīgāko vērojumu vēsturē, ar paredzamo sniega daudzumu līdz pat 15 milimetriem, kas uzstādīs rekordu kopš 1881. gada.

Vējš pastiprināsies līdz 20 metriem sekundē, un snigšanas dēļ redzamība uz ceļiem pasliktināsies līdz 500 metriem. Šis neizplatītais meteoroloģiskais notikums palielinās sniega seguma biezumu līdz 54 centimetriem, pārsniedzot ierasto ziemas normu pusotru reizi.

Turklāt prognozēts, ka situācija tikai pasliktināsies, jo nākamās naktis gaidāmas ar salnām, taču šoreiz temperatūra strauji paaugstināsies līdz pat plus diviem grādiem naktī uz 19. janvāri. Šī ārkārtējā laikapstākļu situācija radīs izaicinājumus iedzīvotājiem un prasīs palielinātu piesardzību ceļošanas laikā.

Kas sagaida Latviju jau tuvākajās dienās? Sinoptiķi jau steigšus iesaka sagatavoties!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *