Nupat paziņots, ka lielai daļai iedzīvotāju no Jaunā gada izmaksās milzu pabalstu 60% lielumā!

Nesen tika paziņots, ka šīs grupas indivīdi sāks saņemt pabalstus no oktobra mēneša. Ir aprēķināts, ka šī grupa saņems 60% kompensāciju. Saskaņā ar 2008. gadā izstrādātajiem Eiropas Padomes noteikumiem visām valstīm ir jāiekļauj konkrēta informācija uz monētu pusēm, tostarp emisijas gads, gravētās iniciāļi, kas identificē attiecīgās valstis, un 12 zvaigznes. Turklāt jaunajām monētām ir jānorāda valsts nosaukums vai saīsinājums, un tām jāizvairās no valūtas nosaukuma vai nominālvērtības atkārtojuma latīņu alfabētā.

Lai arī lielākā daļa valstu ievēro noteiktās vadlīnijas, Vācija, Grieķija un Austrija ir izvēlējušās attiecīgajā jomā izvairīties no tām. Katra no šīm valstīm noteikumus par dizaina elementiem konkrētajā monētas aspektā izstrādā individuāli. Turklāt lentes konfigurāciju uz 2 eiro monētām nosaka ražojošā valsts.

Pēc tikšanās ar koalīcijas pārstāvjiem Ministru prezidente Evika Siliņa paziņoja, ka no oktobra līdz šā gada beigām tiks piešķirts pabalsts konkrētām mājsaimniecībām. Detalizētāka informācija par šo ieguvumu tika sniegta, lai skaidri izprastu, ko šajā laika posmā var sagaidīt.

Sākot no oktobra un līdz kalendārā gada beigām, dzīvojamajām mājām tiks piešķirta kompensācija 60% apmērā no elektroenerģijas pastāvīgās maksas, kas pazīstama kā jaudas abonements un tiek noteikta saskaņā ar “Sadales tīkli” (SA) tarifu.

Pēc koalīcijas sēdes preses konferencē uzstājās Ministru prezidente Evika Siliņa no JV partijas, ekonomikas ministrs Viktors Valainis no ZZS un satiksmes ministrs Kaspars Briškens no P partijas.

Valdības sēdes laikā tiks sniegta deklarācija par likuma grozījumiem, kuri tiek virzīti uz izskatīšanu Saeimā. Neraugoties uz to, Siliņa akcentēja, ka līdz decembra beigām attiecīgajām ministrijām ir jāiesniedz vērtējums par prognozēto sabiedrisko transportu tarifu pieaugumu noteiktiem nodokļu maksātājiem.

Plānojot darbības nākamajam gadam, izpilddirektors izskatīja iespējas pārskatīt ST tarifus 2024. gadā. Tas tika uzsveris kā nepieciešamība analizēt finanšu perspektīvas kā līdzekli, lai risinātu būtiskās tarifu pieauguma problēmas.

Valainis izteicās par iespēju samazināt elektrības tarifus līdz 1. janvārim vai pat agrāk, kas ir pretrunā ar sabiedrības viedokli. Siliņa norādīja, ka pašlaik ir nodrošināts plašs lietotāju spektrs, sasniedzot no 90 000 līdz 100 000. Turklāt pieejama papildu palīdzība, kas saistīta ar elektrības izdevumiem.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *