Tas būs īstākais murgs tieši Ziemassvētkos: Sinoptiķi steidzīgi sniedz biedējošu prognozi par svētku laiku

“Tas būs īstākais murgs tieši Ziemassvētkos!” Vai ir laiks satraukumam, ka svētki nebūt nebūt tik balti un spoži kā tiek gaidīts?

Sinoptiķi mums ir stāstījuši, kādi laikapstākļi būs Ziemassvētkos un Jaunajā gadā. Šķiet, ka svētkos cilvēkiem būs ļoti grūti. Un pirms Ziemassvētkiem laikapstākļi būs pats īstākais murgs, tas gan, protams, maigi sakot.

Laikapstākļi Austrumeiropā Jaungada brīvdienās ļoti atšķirsies no mums ierastajiem. Sinoptiķi saka, ka būs traki un ne kā ierasts laiks. Tātad, mēs nevaram gaidīt, ka tas būs kā agrāk. It īpaši pēdējos gados, tie bija īpaši mierīgi un bez lieka stresa.

Austrumeiropas vidienē snigs gandrīz katru dienu un vietām arī pamatīgi. Tādējādi sniega kaudzes būs ļoti augstas, pat augstākas, nekā kāds spēj iedomāties. Līdz ar to var tikt pārspēti vairāki aukstuma un sniega sasnigšanas rekordi. Diezgan biedējoši vai ne? Tomēr laiks ķerties pie situācijas, kas gaidāms Latvijā!

Sinoptiķi vēsta, ka tuvākajās dienās Latvijā snigs. Vietām var būt arī neliels lietus ar sniegu. Valsts austrumu daļā viņi sagaida, ka snigs daudz un uz zemes veidosies bieza sniega kārta, kas ir aptuveni 7-10 centimetrus dziļa.

Līdz ar to ceļi kļūs bīstami, jo tie būs ļoti slideni. Turklāt dažās vietās būs vairāk miglas un dūmakas, kas var apgrūtināt saskatīšanu un tas ir nopietns iemesls, ka laikus nespējat kaut ko pamanīt.  Latvijas laikapstākļi vēsta, ka valsts vidienē un austrumos daudz snigs. Viņi izteikuši brīdinājumu, ka sniegs var paralizēt atsevišķās vietās satiksmi. Arī pēdējo dienu laikā avārijas ir krietni pieaugušas, jo ceļi paliek īpaši slideni.

Dienā un naktī būs neliels aukstums, gaisa temperatūra no 2 grādiem virs nulles līdz 3 grādiem zem nulles. Pūtīs lēns vējš, īpaši Latgales apvidū, pūtīs no dienvidaustrumiem vidējā ātrumā.

Otrdien Rīgā snigs pamatīgi, bet ne pārāk stipri. Var būt arī dažas lietus lāses un migla. Naktī pūtīs austrumu puses vējš un būs ap -1 grādu. Dienā būs mazāks vējš un temperatūra pakāpsies līdz ap +1 grādam.

Latvijas dabas vērotājs, domā, ka laikapstākļi būs savādāki un viss būs krietni savādāk. Būs auksts, bet ne pārāk auksts, un līdz Ziemassvētkiem nebūs daudz lietus vai sniega.

Pirms Ziemassvētkiem var kļūt ļoti, ļoti auksts, temperatūrai noslīdot līdz -15 līdz -20 grādiem pēc Celsija. Bet neuztraucieties, tas pārāk ilgi nepaliks tik auksts. Un, tuvojoties 21. decembrim, pastāv lielāka iespēja, ka mūs sagaidīs sniegotas dienas.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *