Sinoptiķi steidzami brīdinājuši par tuvāko dienu gaidāmo laiku! “Sāksies visīstākais murgs!”

Nedēļas nogalē meteorologi dalījušies ar prognozēm dažādiem valsts reģioniem. Viņu prognozes liecina, ka laikapstākļi lielākajā daļā apgabalu būs nekas cits kā murgs. Diemžēl tas ir tikai šausmu sākums, jo gaidāms, ka nākamnedēļ situācija saasināsies.

Meteorologu prognozes liecina, ka jau nākamajā nedēļas nogalē klimats vairākos Austrumeiropas rajonos piedzīvos būtiskas pārvērtības. Kamēr laikapstākļi pēdējā laikā bijuši samērā pieļaujami, pat centrālajos rajonos, lai arī ar atbilstošu gatavošanos ziemai, sākot ar sestdienu būs vērojama strauja apstākļu maiņa.

Meteorologi brīdina, ka, sākot ar 2. decembri, lielākajā daļā Eiropas reģionu piemeklēs stiprs aukstums. Polijā pēdējās dienās temperatūra saglabājusies tuvu nullei grādiem. Šīs nedēļas sākumā termometra stabiņi sasniedza pat plus divus trīs grādus.

Sākot ar sestdienu, valsts centrā sāks ieplūst aukstais gaiss no Arktikas reģioniem, izraisot ievērojamas temperatūras izmaiņas. Sākotnēji temperatūra pazemināsies līdz mīnus desmit grādiem, taču gaidāma vēl tālāka pazemināšanās. Faktiski tūlīt būs par četriem grādiem zem vidējās klimata normas.

Sinoptiķi prognozē, ka gaidāmajā nedēļas nogalē galvaspilsēta saņems jaunu sniegputeni. Paredzams, ka decembrī snigšanas apjoms par desmit procentiem pārsniegs mēneša vidējo. Tā rezultātā sniega kupenu augstums metropolē sasniegs vēl nebijušu līmeni.

Gaidāmajā nedēļas nogalē Austrumeiropā būs ievērojama temperatūras pazemināšanās. Ziemeļu galvaspilsētā termometra stabiņš dienā gaidāms līdz mīnus 9-10 grādiem pēc Celsija skalas. Tas iezīmēs pēdējā laika aukstākās dienasNākamā nedēļa solās būt vēsa, centrālajos reģionos gaisa temperatūra noslīdēs līdz pat mīnus 20 grādiem. Tomēr tas ir tikai gaidāmā ledus pārbaudījuma sākums.

Saskaņā ar meteoroloģiskajām ziņām atsevišķos valsts reģionos uzspīdēs ierobežots laiks. Kurzemes reģionā tiek prognozēta saulainākā diena. Pārsvarā gaidāms lēns vējš. Maksimālā gaisa temperatūra būs no +1 līdz -4 grādiem, vēl vēsākai temperatūrai Vidzemes ziemeļos sasniedzot -6 grādus.

Rīgā gaidāms, ka decembra sākumā debesis būs apmākušās ar periodisku snigšanu. Visas dienas garumā saglabāsies lēns dienvidu vējš, kas līdz vakaram pāries ziemeļu brāzmās.

Laikapstākļi, kas tuvojas, prognozē, ka apkārtējā temperatūra ir uz sasalšanas robežas. Tiek prognozēts, ka šīs klimatiskās izmaiņas ietekmēs cikloniska sistēma, par ko liecina atmosfēras spiediena diapazons 997-1002 hektopaskāli jūras līmenī.

Tiek prognozēts, ka valdīs lēnas vēsmas. Paredzams, ka naktī un agrā rītā atmosfēras temperatūra pazemināsies līdz -3 līdz -9 grādiem pēc Celsija. Reģionos, kur mākoņi izklīst, temperatūra var pazemināties pat līdz -14 grādiem pēc Celsija.

Gaisa temperatūra sestdien maksimālā robežās no 0 līdz -5 grādiem, un valsts austrumu reģionā tā var noslīdēt pat līdz -7 grādiem. Svētdien temperatūra būs par diviem grādiem vēsāka nekā sestdien.

Atsevišķos rajonos šajā nedēļas nogalē debesis īslaicīgi skaidrosies, snigs neliels. Savukārt stiprāk snigs, īpaši Kurzemes piekrastē.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *