Šodien paziņots, ka lielai daļai iedzīvotaju nu tad beidzot izmaksās pablstu 60% lielumā

Novembrī šī konkrētā grupa sāks saņemt pabalstus, kurus paredz 60% atlīdzības likme. 2008. gadā Eiropas Padome ieviesa noteikumus attiecībā uz informācijas atspoguļošanu monētu pusēs visās valstīs. Informācija par izdošanas gadu, graviera iniciāļiem, kas identificē attiecīgās valstis, un divpadsmit zvaigznēm jāatrodas uz monētas pusēm. Turklāt monētām jānorāda valsts nosaukums vai saīsinājums, izvairoties no valūtas nosaukuma vai nominālvērtības dublēšanas latīņu burtos.

Lielākā daļa valstu ir ievērojušas šos noteikumus, tomēr ir novirzes, piemēram, Vācija, Grieķija un Austrija, kuras izvēlējušās atšķirīgu pieeju. Katra valsts pats izlemj par dizaina elementiem, kas attiecas uz monētas šiem aspektiem.

Pēc tikšanās ar koalīciju, Ministru prezidente Evika Siliņa paziņoja, ka atsevišķas mājsaimniecības varēs saņemt pabalstu no oktobra līdz gada beigām. Detalizētāka informācija par šo pabalstu sniegs skaidrāku izpratni par gaidāmo atbalstu šajā laika posmā.

Līdz gada beigām mājsaimniecības saņems 60% atlīdzību no elektroenerģijas fiksētajām izmaksām, ko pazīst kā jaudas abonementu. Šī atlīdzība tiek aprēķināta, izmantojot ST tarifu, zināmu arī kā “Sadales tīklu” tarifu.

Pēc koalīcijas sanāksmes presē uzstājās Ministru prezidente Evika Siliņa no JV partijas, ekonomikas ministrs un ZZS pārstāvis Viktors Valains un satiksmes ministrs no P partijas Kaspar Briškens.

Nākamajā valdības sēdē tiks paziņoti likuma grozījumi, kas tiks nosūtīti Saeimas izskatīšanai. Siliņa uzsvera nepieciešamību, ka attiecīgās ministrijas līdz 1. novembrim operatīvi izvērtē paredzamo ST tarifu pieaugumu atsevišķiem nodokļu maksātājiem.

Runājot par 2024. gadu, izpilddirektors minēja iespēju pārskatīt ST tarifus. Uzmanība tiks vērsta uz rūpīgu finanšu prognožu pārbaudi, lai pienācīgi risinātu būtisko tarifu kāpumu.

Valains ir ierosinājis priekšlikumu, kas ir pretrunā ar tautas konsensu, kas liecina, ka elektroenerģijas tarifi iespējams tiks samazināti līdz nākamā gada sākumam. Tāpat Siliņa norāda uz lielo lietotāju skaitu, kuri pašlaik gūst labumu no elektroenerģijas pakalpojumiem – to skaits svārstās no 90 000 līdz 100 000. Papildu atbalsts ir pieejams tiem, kuriem nepieciešama palīdzība ar elektrības izdevumu segšanu.

You may also like...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *